13 Жовтня 2021
Новини

У Луцьку просто неба живе безпритульний нігерієць

У Луцьку просто неба живе безпритульний нігерієць

На сходинках біля гуртожитку №3 на Ярощука вже кілька місяців живе темношкірий хлопець. Він не агресивний, він не чіпляється ні до кого. Просто стоїть і за всіма спостерігає. І так вже кілька місяців поспіль. Він стає дещо настубурченим, коли хтось його зачіпає і намагається з'ясувати, хто він та, чи потребує якоїсь допомоги. Говорить англійською, але хто він та чому весь час там стоїть – незрозуміло.

Про це пише  Іnsider.madia.

Біля чоловіка на сходинках стоїть пакет з пожитками. Одяг – зношений. Худощавий. На вигляд – років 30-35. Чи то з остраху заразитись коронавірусом, чи воліючи бути менш помітним, та він постійно ховає обличчя під медичною маскою.


«Його звуть Угарі Боб Едвард. До університету він не має абсолютно ніякого відношення. Це – нелегал. Сам він з Нігерії. В нас він з'явився наприкінці березня – на початку квітня. Отак з того часу він тут стоїть на одному місці. Часом раніше прогулювався в центр. Але місця цього не покидає», - розповіла Марія Романчук, вахтер профілакторію.

Як розповіли місцеві темношкірі студенти, які спілкувались з Бобом – він прийшов сюди після пункту тимчасового тримання іноземців-нелегалів, який розташований у Журавичах.

Начебто він десь працював, але через якийсь конфлікт його виселили. Мали б депортувати, однак для цього необхідно зробити документи. А документів у нього немає. У гуртожитку №3 проживають нігерійці, тож вочевидь Боб прийшов сюди за допомогою.
«Спочатку коли він появився, земляки намагались йому допомогти – пропонували житло, їжу, хотіли знайти йому роботу. Один навіть зняв йому квартиру, але Боб вже через день звідти втік і прийшов сюди назад. Він взагалі відмовляється від будь-якої допомоги. Лише оце постійно наші мешканці гуртожитку підкормлюють його – виносять їсти, ми йому чай часом заваримо, чи якийсь бутерброд. Тут живе один викладач з університету, то йому дружина збирає обід, а він виходить перед роботою і той пакетик віддає Бобу. Бо ж як не є, тваринку безпритульну шкода, а це ж людина», - каже Марія Романчук

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: африка, безпритульні, Україна
В тему

Останні матеріали