8 Жовтня 2021
Новини

Медведчук отримав нову підозру: деталі

Медведчук отримав нову підозру: деталі

Нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили нову підозру – про держзраду та сприяння діяльності терористичної організації.

Про це інформують в СБУ.

Зазначають, що йдеться про дії, спрямовані на підрив енергетичної незалежності України. Додають, що після того, як Росія захопила частину Донбасу, Україна опинилася на межі енергетичної кризи. Тож вирішили купувати вугілля на світовому ринку, зокрема, в ПАР.

Але РФ хотіла зірвати реалізацію цих контрактів,щоб не дозволити Україні посилити власну енергонезалежність. Тому за посередництва Медведчука відбулася змова з вищими посадовими особами України, які, використовуючи повноваження Нацбанку і правоохоронних органів, створили штучні перешкоди для постачання вугілля з ПАР. Ті контракти були зірвані, що спровокувало хвилю "віялових" відключень електроенергії в нашій країні.

Потім за сприяння Медведчука з метою повернення України до орбіти впливу РФ організували незаконні схеми для  постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на державні підприємства України.

СБУ виклала аудіозапис розмов, які мають підтверджувати існування "вугільної схеми" та зацікавленість у ній влади РФ.

Згідно з експертизою, одним із фігурантів записів є Медведчук. Він спілкується щодо реалізації незаконних схем із представниками РФ. Під час цих розмов нардеп озвучує, що має гарантії від вищих посадовців України.

Зокрема, за посередництва наближеної до Медведчука особи (бізнесмена С. Кузяри) на окупованій території обрали 2 фактично не працюючі вугільні підприємства. Їхніми керівниками призначили представників окупаційної влади ОРДЛО, їм відкрили банківські рахунки та уклали з ними договори на постачання вугілля.

Ці питання узгоджувалися, в тому числі з ватажками бойовиків. За час функціонування цієї схеми проросійських терористів загалом профінансували на понад 200 млн грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор медведчук, сбу, кримінал, донбас
В тему