30 Липня 2021
Новини

Медведчука залишили під домашнім арештом

Медведчука залишили під домашнім арештом
Апеляційний суд Києва залишив Віктора Медведчука під цілодобовим домашнім арештом. 

Захист нардепаподав апеляційну скаргу на запобіжний захід, але суд її не задовольнив, - пише «Укрінформ».

Нагадаємо, напередодні Печерський райсуд Києва продовжив цілодобовий домашній арешт Медведчуку до 7 вересня. Захист народного депутата вже тоді заявив, що рішення будуть оскаржувати.

Прокурори наголошували, що ще триває збір доказової бази, проводяться експертизи, слідчі дії та встановлюються інші ймовірні співучасники, тож просили продовжити запобіжний захід Медведчуку наголошуючи на ризиках втечі, тиску на ймовірних співучасників, свідків, переховування, знищення, спотворення речових доказів.

Адвокати ж просили тоді скасувати запобіжний захід та наголошували на тому, що ризики необґрунтовані, а підозра незаконна. На думку захисту, запобіжний захід у вигляді цілодобового арешту порушує право Медведчука на працю.

Окрім того, захист Медведчука заявляв нібито СБУ здійснювала розслідування незаконно, оскільки ним мало займатися ДБР, а експертизи адвокати називають сфальсифікованими та заангажованим, оскільки їх виготовляв орган підконтрольний СБУ.

Нагадаємо, Медведчука й нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака підозрюють у державній зраді (стаття 111 Кримінального кодексу; максимальне покарання — до 15 років ув’язнення) та порушенні законів та звичаїв війни (стаття 438 Кримінального кодексу; максимальне покарання — до 12 років позбавлення волі).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор медведчук, арешт
В тему

Останні матеріали