7 Жовтня 2021
Новини

Хто може стати головою ВРУ: є 5 кандидатур

Хто може стати головою ВРУ: є 5 кандидатур

Після того, як відкликали Дмитра Разумкова, на посаду голови ВРУ висунули нардепів Руслана Стефанчука, Ярослава Железняка, Яну Зінкевич, Гео Лероса та Олексія Гончаренка. 

Про це стало відомо на засіданні ВРУ, - пише УП.

Відомо, що "Слуга народу" висунула Стефанчука, "Голос" - Железняка, "Європейська солідарність" - Зінкевич, а Лерос і Гончаренко запропонували кандидатури один одного. 

Додають, що Ірина Геращенко просила надати день на підготовку її декларації, але це не задовольнили. 

Головуюча віце-спікер Олена Кондратюк наголосила, що всі фракції й депутати можуть висувати кандидатури, потім їх будуть обговорювати і буде час подати документи.

Опісля була перерва на 30 хвилин (до 13:13), щоб апарат Ради підготував відомості про кандидатів на спікера.

Нагадаємо, 7 жовтня 284 нардепи проголосували за відкликання Дмитра Разумкова з посади голови ВРУ. "Слуги" відразу ж делегували на цю посаду Руслана Стефанчука, а на посаду першого заступника голови ВР - Олександра Корнієнка.

Раніше, 30 вересня, фракція "Слуга народу" ініціювала збір підписів за відставку Разумкова. Як пояснив голова фракції Давид Арахамія це сталося через розходження в поглядах. 2 жовтня "Слуги" на "виїзному засіданні" у Трускавці зібрали необхідні підписи за відставку Разумкова й домовилися вже 4 жовтня почати процедуру відкликання чинного спікера. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, робота, дмитро разумков
В тему