10 Вересня 2021
Новини

Уряд просить у депутатів додаткові 12 мільярдів на субсидії

Уряд просить у депутатів додаткові 12 мільярдів на субсидії

Кабмін цьогоріч попросить у депутатів додаткові 12 млрд грн на житлові субсидії для українців.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив 10 вересня під час засідання ВРУ, коли звернувся до парламентарів, - пише 24 канал.

За його словами, стільки грошей потрібно за підрахунками Мінсоцполітики. Також він додав, що на субсидії вже використали понад 33 із 35,2 мільярда гривень, тому потрібно буде звертатися до народних депутатів і просити підтримати зміни до бюджету.

Шмигаль наголосив, що ці зміни подадуть у парламент до 16 вересня, бо тих грошей, які нині залишилися, вистачить тільки до початку опалювального сезону. Тож Кабмін проситиме депутатів про підтримку, аби мати можливість виплачувати українцям субсидії до кінця року.

До слова, в Україні з 1 вересня змінилися правила призначення житлових субсидій. Тепер на них не можуть розраховувати ті, хто: має на депозитному рахунку понад 100 тисяч гривень; купує новий автомобіль, вартість якого перевищує 50 тисяч гривень; купує валюту на понад 50 тисяч гривень одноразово.

15% українців доведеться повторно подати заяву, а громадяни, які здійснили великі покупки чи мають великі суми на банківських депозитах можуть взагалі залишитися без субсидій. Втім, за словами Шмигаля, пенсіонерів це не стосуватиметься.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кабінет міністрів, гроші, субсидії, Україна, Денис Шмигаль
В тему