9 Вересня 2021
Новини

Болгарія посилює карантин

Болгарія посилює карантин

У зв’язку зі збільшенням рівня смертності серед хворих на коронавірус, а також через низькі темпи вакцинації населення від інфекції влада Болгарії вводить нові обмеження.

Про це пише Associated Press.

Так, уряд країни заборонив роботу кафе та барів після 23:00, а за столиками може бути не більше шести відвідувачів. Нічні клуби закриті повністю, а кінотеатри і театри працюють тільки наполовину. Крім того, місткість відкритих спортивних арен скорочена до 30%.

Як зазначається, на такий крок у Софії пішли через те, що в Болгарії збільшилася смертність від коронавірусу в останні тижні. Країна стала третьою за цим показником серед держав Європейського Союзу – після Чехії й Угорщини.

Ситуацію, що склалася, в країні пов’язують з поширенням штаму Дельта і низьким показником вакцинації. Незважаючи на те, що жителі Болгарії мають доступ до чотирьох вакцин, схвалених ЄС (Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson), у ній зробили щеплення тільки 20% дорослого населення.

За останніми даними, у країні з населенням 6,9 мільйона осіб з початку пандемії коронавірусу зафіксовано 466,7 тисячі випадків зараження, з них 411 тисяч закінчилися одужанням і понад 19 тисяч – смертю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, карантин, болгарія
В тему