8 Вересня 2021
Новини

В Україні легалізували криптовалюту

В Україні легалізували криптовалюту

У ВРУ схвалили законопроєкт «Про віртуальні валюти», який дозволяє в Україні роботу криптобірж.

"За" проголосували 276 нардепів.

Закон передбачає врегулювання правовідносин, які виникають у зв’язку з обігом віртуальних активів в Україні, також прописані права та обов’язки учасників ринку віртуальних активів, засади державної політики у сфері обігу віртуальних активів.

Закон визначає поняття «віртуальний актив» як «нематеріальне благо, що є об’єктом цивільних прав, має вартість та виражене сукупністю даних в електронній формі». Проте документ передбачає, що віртуальні активи не можуть бути засобом платежу на території України та не можуть бути предметом обміну на майно або послуги.

Документ визначає сферу його застосування, правовий режим віртуальних активів, учасників ринку віртуальних активів, їх права та обов’язки, послуги з обміну віртуальних активів.

Законом також встановлено загальні принципи державного регулювання обороту віртуальних активів та органи, що здійснюють державне регулювання у сфері обороту віртуальних активів. Зокрема, повноваженнями щодо ринку віртуальних активів наділені Національний банк України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Державний реєстр постачальників послуг.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, вру, закон
В тему