5 Вересня 2021
Новини

Українські спортсмени привезли 98 медалей з Паралімпіади: як їх зустрічали

Українські спортсмени привезли 98 медалей з Паралімпіади: як їх зустрічали

Збірна України за час виступів у Токіо здобула 98 медалей.

З них: 24 золоті, 47 срібних, 27 бронзових і у підсумку посіли 5 місце за кількістю нагород і 6 – у загальнокомандному заліку, -пише Укрінформ.

Україна здобула медалі в 10 видах спорту з 15, в яких була представлена.

Плавець Максим Крипак став найтитулованішим атлетом Токіо-2020. Представник України уперше виграв «особистий медальний залік» Паралімпіади – 7 нагород: 5 золотих, 1 срібна і 1 бронзова.

Загалом було розіграно 539 комплектів нагород. Медалі Токіо-2020 завоювали представники 86 країн світу. Найбільше медалей у Китаю – 207. Другі за кількістю нагород британці – 124.

XVII літні Паралімпійські ігри пройдуть з 28 серпня по 8 вересня 2024 року в столиці Франції Парижі.

Як повідомляє hromadske, в аеропорт «Бориспіль» прибуло 126 людей: тренери, медики, спортсмени та президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Серед тих, хто повернувся, — плавець Максим Крипак; настільний тенісист Іван Май, який здобув дві «бронзи»; чотириразова паралімпійська чемпіонка зі стрибків у довжину Оксана Зубковська.

Зубковська розповіла, що травмувалася за 4 дні до змагання і не знала, як буде стрибати. «Це були неймовірні враження (від перемоги — ред). Я не сподівалася, що людина здатна на таке, тож дуже собою пишаюся», — сказала спортсменка.

«Для людини з інвалідністю перемогти у спорті — означає перемогти в житті. І це не лише через фінансову допомогу», — зазначив нам Валерій Сушкевич.

Срібний і бронзовий призер Паралімпіади у Токіо плавець Максим Веракса розповів, що відчував гордість за країни щоразу, як підіймався на п'єдестал. Спортсмен також заявив, що свої останні досягнення присвячує дітям.

Зустрічав збірну міністр молоді та спорту Вадим Гутцай. Він подякував спортсменам, тренерам, лікарям та Паралімпійському комітету за результати на Іграх.

Частина спортсменів та делегації має повернутися в Україну вночі 6 вересня. Імовірно, йдеться і про команду зі стрільби, яка завершила змагання лише 5 вересня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, японія, змагання, спорт
В тему