17 Серпня 2021
Новини

В Україні торгували новонародженими: продали мінімум 13 дітей

В Україні торгували новонародженими: продали мінімум 13 дітей

У Києві викрили незаконну торгівлю немовлятами в одній зі спеціалізованих клінік столиці.

Про це інформує голова Нацполіції Ігор Клименко та Департамент міграційної поліції.

Клименко розповів, що за одну дитину давали 70 тисяч доларів США. Це замасковували під сурогатне материнство більше двох років. 

У процесі документування вилучити трьох новонароджених та передали їх соцслужбам. Але, за даними НПУ, ще щонайменше 13 дітей продали та вивезли з України.

До складу групи входило 5 осіб: організатор, співорганізатор, два громадянина однієї з країн Східної Азії та лікар-уролог.

Рекламу про свої послуги фігуранти розміщували на інтернет-платформах різних країн. Вони підшукували жінок з уразливим станом, які за грошову винагороду - від 300 до 1000 доларів США  погоджувались на фіктивні шлюби з іноземцями.

Лікар, який входив до складу організованої злочинної групи, оформлював фальшиві довідки щодо протипоказань для планування та виношування вагітності "дружинами". Це ставало підставою для офіційного застосування допоміжних репродуктивних технологій. Відтак "сімейним парам" підшукували сурогатних матерів. За виношування дитини жінкам платили від 6 до 8 тисяч доларів США.

Після народження немовляти мати оформлювала довіреність на право вивозу батьком-іноземцем дитини за кордон. 

Наразі встановлено 16 фактів продажу дітей. Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили чорнові записи. У них зазначена інформація щодо ще 160 замовлень від іноземців.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) та ч.2. ст. 366  (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, діти, торгівля людьми, кримінал
В тему

Останні матеріали