30 Липня 2018
Новини

«Я не товар!» - волиняни долучилися до всеукраїнської акції протидії торгівлі людьми (фото)

«Я не товар!» - волиняни долучилися до всеукраїнської акції протидії торгівлі людьми (фото)

У Луцьку пройшла акція з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Мета заходу – привернення уваги до проблеми торгівлі людьми та сучасного рабства. Заходи відбулися на Театральному майдані міста.

Про це повідомляє Відділ інформаційної роботи Волинської ОДА.

За словами голови Волинської ОДА Олександра Савченка, чимало людей бояться бути відкритими, щирими і у складних ситуаціях.

«Ми повинні донести людям, що заради свого блага і спокою своєї сім`ї вони повинні звертатися у відповідні органи, якщо їм чи близьким загрожує небезпека. Ми повинні організувати роботу так, аби люди не боялися і йшли за допомогою в поліцію чи соціальні служби. Це стосуються і жінок, і чоловіків», - сказав Олександр Ілліч.

Акція проходить у форматі квесту «Лабіринт можливостей». Учасники отримували реальні історії вербування, шукали вихід із невідомих ситуацій та уникали потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

Станом на 20 липня 2018 року в області встановлено 26 статусів особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З них – 18 осіб постраждали від трудової експлуатації, 7 – від сексуального рабства, 1 – військовополонений.

Організатори заходу закликали усіх, хто постраждав звертатися до соціальних служб або поліції. Особа, якій встановлено статус, та яка отримала відповідну довідку має право на:

  • одержання одноразової матеріальної допомоги у розмірі близько п`яти тисяч гривень;
  • безоплатне одержання медичної, психологічної, соціальної, правової допомоги;
  • отримання допомоги у працевлаштуванні, реалізації права на освіту та професійну підготовку;
  • тимчасове розміщення, у разі відсутності житла, в закладах допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми, на строк до трьох місяців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, олександр савченко, торгівля людьми, кримінал, луцьк, Фото
В тему