16 Серпня 2021
Новини

Постріли, паніка та хаос: сотні людей штурмують аеропорт Кабула після захоплення «Талібаном»

Постріли, паніка та хаос: сотні людей штурмують аеропорт Кабула після захоплення «Талібаном»

Авіакомпанії скасували регулярні рейси до країни.

Бойовики руху "Талібан" захопили Афганістан та взяли під свій контроль всі прикордонні переходи, а тому покинути країну можна тільки через аеропорт. Регулярні рейси скасували, літають тільки військово-транспортні літаки, а тому в аеропорту почався хаос та паніка.

Сотні людей увірвалися до терміналу летовища. Вони намагаються втекти зі столиці Афганістану після того, як "Талібан" захопив Кабул. На відео, що з'явилися у Мережі видно, як люди намагаються прорватися до аеропорту та літаків. Серед них багато жінок та дітей. Відомо, що в неділю в бік аеропорту відкрили вогонь, внаслідок чого пасажири змушені були ховатися у сховищах.

Більше 60 країн вимагають вільного повернення своїх громадян і афганців з Афганістану після захоплення влади талібами.

Зокрема, із спільною заявою про це виступили Україна, США, Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Корея, Литва, Польща, повідомляють у Держдепартаменті США.

«Враховуючи погіршення безпеки, ми закликаємо всі сторони поважати й сприяти безпечному та впорядкованому від’їзду іноземних громадян і афганців, які бажають покинути країну. Ті, хто наділений владою і владою по всьому Афганістану, несуть відповідальність за захист людського життя і власності, а також за негайне відновлення безпеки та громадянського порядку», – йдеться в заяві.

Також лідери країн наполягають на тому, щоб дороги, аеропорти та прикордонні переходи в Афганістані залишалися відкритими.

«Афганський народ заслуговує жити в безпеці та з гідністю. Ми в міжнародному співтоваристві готові їм допомогти», – йдеться в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: афганістан
В тему