16 Серпня 2021
Новини

Мера Кривого Рогу Павлова знайшли застреленим: всі подробиці

Мера Кривого Рогу Павлова знайшли застреленим: всі подробиці

Соратники не вірять у самогубство міського голови, на місці трагедії працює поліція.

Міського голову Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим 15 серпня.

Тіло чоловіка лежало на веранді його будинку у с. Вільне Дніпропетровської області. Поруч – мисливська рушниця.

Що розповіли в поліції

Повідомлення про трагедію до поліції надійшло 15 серпня близько 16:00.

"За попередньою інформацією, тіло чоловіка із вогнепальним пораненням виявлено на веранді власного будинку", - йдеться у повідомленні ГУ НП у Дніпропетровській області.

Як розповів радник міського голови Кривого Рогу Андрій Гальченк, тіло Костянтина Павлова знайшов його помічник.

У поліції додали, що на місце події вирушили керівник ГУНП в Дніпропетровській області Анатолій Щадило, начальник Криворізького районного управління поліції, слідчо-оперативні групи та криміналістична лабораторії, виїхала слідчо-оперативна група центрального апарату Національної поліції.

Правоохоронці відкрили провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство). Наразі тривають слідчі дії.

У Костянтина Павлова була зареєстрована зброя

Біля тіла міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова лежала ймовірно його зброя. Про це у коментарі ТСН.ua повідомив радник мера Андрій Гальченко на місці трагедії.

Він зазначив, що Костянтин Павлов припинив виходити на зв'язок. Тоді Гальченко прислав до нього помічника. Той же, побачивши тіло, викликав поліцію. За словами радника міського голови Кривого Рогу, у Костянтина Павлова була зареєстрована зброя. Вона зовні схожа на ту, яку знайшли поруч із покійним.

"Рушниця, яка біля нього - це його. Вона зареєстрована. До будинку поки ніхто не заходив. Він лежав на вулиці", - каже Гальченко.

Напередодні Костянтин Павлов був у гарному настрої
Соратники покійного мера Кривого Рогу не вірять в те, що Костянтин Павлов міг накласти на себе руки. Адже напередодні міський голова поводився як зазвичай.

За словами радника покійного, 14 серпня він розмовляв з ним, у Павлова був гарний настрій. Також Андрій Гальченко повідомив, що на території будинку покійного є камери спостереження. Зокрема одна із них виходить на місце, де знайшли тіло мера. Охорони у чиновника не було. На момент загибелі він був вдома сам.

"Камери на території домоволодіння є. Зараз з ними працює поліція для того, щоб встановити подробиці", - сказав Гальченко ТСН.ua.

За словами співголови політичної сили "ОПЗЖ" Вадима Рабіновича, "розповіді про самогубство Костянтина Павлова – явна брехня".

"Сьогодні на порозі свого будинку вбито одного з лідерів нашої партії, мера міста Кривий Ріг Костянтина Павлова. Як співголова партії, в якій перебував Павлов, я вимагаю від правоохоронних органів створити групу, яка в найближчі дні відповість нам на питання: хто вбив Костянтина Павлова?" - написав Рабінович у соціальній мережі Facebook.

Також, як стало відомо, на момент загибелі Костянтин Павлов був у відпустці. Дружина покійного, яка наразі відпочиває на морі в Україні, забила на сполох через те, що її чоловік не виходив на зв'язок та попросила перевірити, чи все добре.

Зеленський відреагував на загибель Костянтина Павлова

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв тримати на особистому контролі справу про загибель міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова.

Зеленський зазначив, що 16 серпня заслухає доповідь керівників правоохоронних органів щодо перших результатів розслідування обставин смерті міського голови Кривого Рогу.

"Конкретну та перевірену інформацію матимемо після проведення експертиз та перших кроків слідства. Триматиму цю справу під особистим контролем і наполягаю на регулярних звітах правоохоронців перед громадою Кривого Рогу. Щирі співчуття рідним і близьким Костянтина Павлова", - повідомив Володимир Зеленський.

Зазначимо, що Кривий Ріг - це рідне місто президента України.

Страна з посиланням на джерела в правоохоронних органах пише, що це було самогубство.

Так, правоохоронці переглянули відео з камер спостереження. На них видно, що Павлов приставляв до грудей зброю.

«Зняли відео з камер спостереження, де чітко видно, як загиблий мер ходить по будинку з рушницею, приставляючи собі її до серця, приміряючись, відставляючи і знову приміряючи. Потім на відео видно, як він вставив один патрон», – пише видання.

За даними джерела, в останні хвилини Павлов часто курив і листувався телефоном.

«Потім вистрілив. Позадкував до виходу, впав. Є відео, де він вивалюється з вхідних дверей. На курці його палець, змиви, порохові гази, балістика», – зазначає видання.

Зазначається, що сусід мера чув постріл о 06:37. Судово-медична експертиза встановила, що смерть настала приблизно в цей час.

Як розповів речник відомства Артем Шевченко в ефірі Україна 24, у МВС розглядають три версії загибелі мера Костянтина Павлова.

Він нагадав, що відкрито кримінальне провадження за статтею 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

«Безумовно, тут кількість варіантів обмежена: це вбивство, самогубство або необережне поводження зі зброєю. Таке буває, я маю на увазі останнє. Потрібно провести первинні слідчі дії, зрозуміти, що стало причиною, провести експертизу зброї, встановити, чи з цієї зброї був зроблений постріл. Швидше за все, так і є, але це має бути точно встановлено», – розповів Шевченко.

За його словами, будуть призначені судово-медична та балістична експертизи.

«Поки що про те, що сталося, говорити неможливо з точністю. Завтра картина буде більш очевидна, ніж сьогодні, почекаймо», – зазначив речник МВС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: смерть, поліція, самогубство, вбивство
В тему