15 Серпня 2021
Новини

Тризуб та смайлики на яблуках: де в Україні вирощують фрукти з картинками

Тризуб та смайлики на яблуках: де в Україні вирощують фрукти з картинками

На Вінничині місцеві аграрії з креативом підійшли до вирощування фруктів та овочів. Так, вже кілька років створюють яблука з зображеннями.

Цьогоріч – до 30-ї річниці Незалежності України – фермери виростили плоди з тризубом.

Креативний яблуневий сад розташований за 20 кілометрів від Вінниці. Вже 5 років місцеві садівники вирощують фрукти із різноманітними зображеннями, які замовляють їм клієнти. Раніше це були традиційні "смайлики", написи "I love you" або логотипи фірм. Але цьогоріч вінничани отримали патріотичне замовлення.

«Нині Україна святкує 30-ту річницю Незалежності. Тому ми не дуже здивувалися, що у нас замовили тризуб», – каже садівниця Надія Гладько.

Хто саме захотів отримати яблука з національним символом, пані Надія не розголошує. "Це комерційна таємниця", – інтригує вона.

Секрет виробництва

Для того, щоб отримати картинки на плодах, поки вони ростуть на деревах, на них наносять спеціальні наклейки. А потім чекають, поки фрукти достигнуть.

«Найбільше популярні яблука зі "смайликами". Ходити садом, у якому з обох боків сотні яблук тобі посміхаються – справжній позитив», – тішиться Гладько.

Днями в саду зібрали перший врожай ранніх яблук. А з 17 серпня, напередодні Яблуневого Спасу, планують взятися за пізні сорти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, вінниця, Сад
В тему

Останні матеріали