15 Серпня 2021
Новини

Як школи розпочнуть навчання у вересні 2021, – Міносвіти

Як школи розпочнуть навчання у вересні 2021, – Міносвіти

В Україні навчальний рік 2021/2022 розпочнеться традиційно у вересні. А  школи розпочнуть освітній процес у повноформатному режимі.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«Дистанційний чи змішаний формат можливий, якщо буде "жовтий", "помаранчевий" чи "червоний" рівні. "З міністром охорони здоров'я Віктором Ляшко ми передбачали три сценарії початку навчального року. Коли буде тільки "зелений" режим у всій країні, то це звичайне повноформатне навчання без жодних змін в освітньому процесі», - каже він.

«Відповідно до вимог Міністерства охорони здоров'я, для роботи шкіл у звичайному форматі, де встановлений "жовтий", "помаранчевий", "червоний" рівень епідемічної небезпеки, необхідно, аби 80% освітян були вакциновані від COVID-19. У такому випадку школа може працювати навіть під час локдауну. Утім, змушувати робити щеплення нікого не будуть»,-  наголосив Шкарлет.

Як повідомлялося, від 1 вересня у шкільних стравах буде обмежена кількість солі, цукру та жирів. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів. У раціоні школярів з'явиться більше м’яса, молочних продуктів, фруктів, горіхів, насіння рослин. Також уряд встановив норму калорійністі сніданку – 25-30% від добової потреби, обіду – 30-45%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, школярі, школа
В тему