31 Липня 2021
Новини

У Торчині триває театралізоване середньовічне дійство «Торчинський ярмарок»

У Торчині триває театралізоване середньовічне дійство «Торчинський ярмарок»

У Торчині триває театралізоване середньовічне дійство "Торчинський ярмарок", на яке з'їхалися сотні мешканців громади та гостей.

Свято організували до 481-ої річниці здобуття Торчином Магдебурзького права.

Голова Торчинської громади Юрій Кревський висловив сподівання, що ярмарок, який проводиться уперше, стане доброю традицією на багато років.

Уся центральна вулиця селища перетворилась на гамірний ярмарок, на якому майстри народної творчості, винороби, сировари, пасічники презентували свою продукцію.

Серед них - гостя з міста Борислав, майстриня Галина Данило. Вона розповіла, що слава про Торчинський ярмарок дісталася і Львівщини.

"Я малюю кавою, проводжу майстер-класи із сіномотання - роблю іграшки із сіна. Малювати кавою легко, можна навчити будь-кого", - розповіла майстриня.

Цікаву локацію, яка привертала увагу, придумали луцькі продавці меду та бджолиних продуктів: біля прилавка вони поставили соти з бджолами, обрамлені склом. Можна було добре роздивитися, як кипить робота у бджіл.

Для дітей організатори ярмарку підготували цілу розважальну програму з конкурсами та подарунками.

"Торчинський ярмарок підтверджує важливість відродження історії нашого краю. Ми не повинні забувати традиції, культуру... Це важливо для державотворення, бо нація, яка не знає своєї історії, не має майбутнього", - сказав голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

З нагоди святкового дійства голова Волинської обласної ради Григорій Недопад відзначив матір 5 дітей із села Воютин Наталію Чайку, вручивши їй посвідчення матері-героїні.

Торчинський ярмарок

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, Луцька районна рада, свято
В тему

Останні матеріали