31 Липня 2021
Новини

Штам коронавірусу Дельта значно заразніший, – ВООЗ

Штам коронавірусу Дельта значно заразніший, – ВООЗ

За повідомленням Всесвітньої  організації охорони здоров'я, коронавірус Дельта не є більш смертоносним, ніж інші штами, але він значно заразніший.

Експертка ВООЗ Марія ван Керкхове повідомила, що наразі є достатньо доказів вважати штам Дельта таким, що поширюється швидше, ніж попередні варіанти коронавірусу.

«Безумовно, варіант Дельта – це варіант, який викликає у нас серйозне занепокоєння. Він більш заразний, ніж навіть варіант Альфа. Є лабораторні дослідження, які свідчать, що цей штам поширюється швидше. Водночас ми не зареєстрували підвищений рівень смертності», – зазначила Марія ван Керкхове.

Головний експерт організації з надзвичайних ситуацій Майк Раян також додав, що наразі, попри зниження ефективності препаратів, вакцини є і надалі ефективним способом запобігання зараженню, в тому числі проти варіанту Дельта, хоч і захищають від нього гірше.

«Вакцини, які схвалені ВООЗ, забезпечують значний захист від важкого перебігу захворювання і госпіталізації. Ми боремося з тим же вірусом, але з вірусом, який став більш пристосованим», – додав Раян.

Коротко про штам Дельта

Вперше його зафіксували в Індії. Наразі штам підтвердили у 132 країнах світу.

Згідно з даними служб громадського здоров'я Великої Британії, Дельта в 1,6 раза більш контагіозний та у 1,45 раза збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування.

Нові дослідження підтвердили небезпеку штаму – Дельту можна порівняти із заразністю таких хвороб як вітрянка та кір.

А переносити його можуть як невакциновані, так і повністю щеплені від коронавірусу люди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, коронавірус
В тему

Останні матеріали