21 Липня 2021
Новини

В Україні можуть заборонити продавати цигарки і алкоголь у супермаркетах

В Україні можуть заборонити продавати цигарки і алкоголь у супермаркетах

В Україні можуть заборонити продавати в супермаркетах і магазинах алкоголь і сигарети. Якщо закон приймуть, то спиртні напої, і навіть пиво, вдасться придбати не в продуктових магазинах, а тільки у спеціалізованих точках.

Відповідний законопроект № 5805, що передбачає зміни в частині місць продажу алкоголю і сигарет, зареєстрував народний депутат від Георгій Мазурашу, повідомляє УНІАН.

Політик пропонує дозволити продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв, вина, звичайних і електронних сигарет, пристроїв для куріння без згоряння тютюну і аксесуарів для них тільки в спеціалізованих торгових точках. Відзначається, що в таких точках, крім алкоголю і сигарет, більше нічого не буде продаватися.

Згідно із законопроектом, в супермаркетах, продуктових магазинах і точках, де продаються спортивні або дитячі товари, реалізація алкогольної та сигаретної продукції буде категорично заборонена.

Депутат також пропонує штрафи за порушення заборони. Магазин або супермаркет, який вирішить продавати сигарети або алкоголь, може бути покараний стягненням у розмірі 21 тисячі 180 гривень.

На думку політика, цей законопроект нібито допоможе Україні боротися з масовим вживанням алкоголю і сигарет, які призводять до захворювань, травм і смертей. Законопроект вже переданий на розгляд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: магазин, цигарки, алкоголь
В тему

Останні матеріали