29 Травня 2021
Новини

Серед призів авто і мільйон злотих: у Польщі організовують лотерею серед вакцинованих

Серед призів авто і мільйон злотих: у Польщі організовують лотерею серед вакцинованих

Лотерея передбачає виграш грошових призів і авто.

У Польщі запускають лотерею в межах Національної програми вакцинації для збільшення темпів імунізації населення. Виграти можна гроші або авто. Взяти участь у розіграші призів зможе будь-яка вакцинована від коронавірусу особа.

Про це заявив відповідальний за реалізацію цієї програми, керівник канцелярії глави польського уряду Міхал Дворчік, повідомляє TVN24.

Лотерея стартує 1 липня. За його словами, кожен 2-тисячний вакцинований учасник буде гарантовано отримувати 500 злотих (3 750 грн. - Ред.).

Також кожен учасник матиме чотири шанси на виграш. Згідно з програмою, щотижня буде розігруватися по 50 тис. злотих (375 045 грн. - Ред.), а кожен місяць - по 100 тис. злотих (750 091 грн. - Ред.).

"У фіналі буде розіграно двічі по 1 млн злотих (7 500 028 грн. - Ред) ", - висловився Дворчік.

Крім того, в лотереї передбачені й інші нагороди: автомобілі, ваучери, електронні самокати та інші призи. Дворчік пояснив, що у країні взяли приклад інших країн, де вже влаштовували подібні програми.

У Польщі вважають, що така лотерея позитивно вплине на інтерес до програми вакцинації. А тому польський уряд виділить на ці заходи 140 мільйонів злотих.

"Це великі гроші. Але це гроші, які покликані допомогти нам впоратися з пандемією якомога швидше, якомога швидше провести вакцинацію більшої частини населення, тому що це єдиний спосіб перемогти коронавірус", - наголосив польський посадовець.

Також у Польщі готові додатково матеріально стимулювати муніципалітети з найвищим рівнем вакцинації.

"Ми хочемо виділити громаді 100 тисяч злотих на будь-які цілі для перших 500 громад, які досягнуть рівня вакцинації населення не менше 75%", - сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: щеплення, польща, гроші
В тему