27 Травня 2021
Новини

В Україні хочуть змінити правила усиновлення дітей

В Україні хочуть змінити правила усиновлення дітей

Уряд вніс зміни в правила усиновлення дітей в Україні, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Нововведення набудуть чинності після рішення Верховної Ради.

Про це інформує пресслужба КМУ.

Згідно з новими правилами, усиновителями зможуть стати особи з інвалідністю. Водночас для реалізації свого права їм доведеться пройти експертизу і довести, що хвороба не буде перешкоджати виконанню батьківських обов’язків.

Також вводиться норма про те, що усиновитель не може бути більше ніж на 45 років старшим усиновлюваного. Якщо усиновити дитину хоче сімейна пара, то береться до уваги вік молодшого з подружжя.

«Зі списку потенційних усиновителів виключаються дискредитовані патронатні вихователі і кривдники, які стоять на обліку в Нацполіціі. Також не зможуть взяти прийомну дитину особи, які живуть однією сім’єю з людьми з чорного списку усиновителів», – йдеться в повідомленні.

Крім того, обов’язковою умовою для усиновлення є проходження спеціальних курсів.

«Без такого сертифікату, претендентами в усиновлювачі можуть бути тільки родичі дитини, опікуни, піклувальники, патронатні вихователі», – уточнює прес-служба КМУ.

Зауважимо, Україна є другою в світі країною за кількістю дітей, усиновлених американцями. Багато усиновлених дітей – з особливими потребами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: діти, Україна, інвалідність
В тему