23 Травня 2021
Новини

Чи буде в Україні нова хвиля коронавірусу, – відомий лікар дав прогноз

Чи буде в Україні нова хвиля коронавірусу, – відомий лікар дав прогноз

Україна входить до переліку країн із низьким рівнем вакцинації населення, тому очікувати зниження кількості захворювань не варто.

І це незважаючи на настання літнього сезону і шкільні канікули.

Про це розповів лікар-анестезіолог, відповідальний за клінічні дослідження препаратів від COVID-19 і постковідних уражень в одній з ізраїльських компаній Борис Бриль.

Медик висловив переконання, що на епідеміологічну ситуацію суттєво може вплинути тільки вакцинація.

"Що стосується сезонного фактора, то він, звичайно, теж має значення, але основа – все-таки вакцинування. Тимчасовий спад може бути пов'язаний із канікулами. У школах не буде передачі вірусу. Але з урахуванням того, що темпи вакцинації в Україні вкрай низькі, можна очікувати подальшого зростання захворюваності", – заявив Бриль.

Зауважимо: в цьому ж інтерв’ю лікар заявив, що головна причина високої смертності від COVID-19 в Україні – неправильне призначення ліків і відсутність кримінальної відповідальності за лікарські помилки.

Нагадаємо: минулої доби в Україні 2533 громадянам поставили діагноз коронавірус, від наслідків хвороби померли ще 89 осіб, але 8937 подолали хворобу.

Нині в країні офіційно підтверджено 2 182 521 зараження, із яких 49 368 – це летальні випадки й 1 950 562 – одужання, тож активними хворими залишаються приблизно 182,5 тис. громадян.

За підсумками доби напередодні серед країн світу Україна посіла 19-те місце за кількістю нових інфікувань COVID-19 (тоді було виявлено 4606 заражень), а серед країн Європи – 5-ту позицію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, вакцинація
В тему