19 Травня 2020
Новини

Як правильно пилососити: 5 типових помилок при використанні побутових пилососів

Як правильно пилососити: 5 типових помилок при використанні побутових пилососів

Здавалося б, що може бути складного в використанні звичайного пилососа. Проте багато користувачів в процесі клінінгу ненавмисно допускають помилки, які призводять до плачевних наслідків:

  • зниження ефективності збирання;
  • пошкодження фільтрів і інших запчастин пилососа;
  • збільшення витрат часу на збір пилу або миття підлоги.

Часто «промахи» при збиранні спровоковані складною конструкцією пилососа. Щоб уникнути їх, варто купувати пристрої з зрозумілим управлінням - наприклад, пилососи Гореньє.

Зрозуміло, незрозумілі і складні настройки - не єдина причина помилок при використанні агрегатів.

Максимальна потужність завжди

Багато пилосососів підтримують функцію регулювання потужності всмоктування. Однак користувачі часто ігнорують цей факт і «вичавлюють» з двигуна максимум. Через постійне навантаження мотор зношується в рази швидше, пилосос набагато частіше потребує ремонту.

Для косметичної прибирання пікова потужність не потрібна - цілком достатньо середньої або навіть мінімальної. Включати девайс на максимум доцільно тільки в трьох випадках:

  1. для чищення килимів з довгим ворсом,
  2. збору води при митті підлог,
  3. збору пилу у важкодоступних місцях.

Відсутність догляду за фільтрами

Багаторазові фільтри пилососів потребують специфічного догляду. Їх періодично потрібно чистити, мити від бруду і пилу.

Якщо фільтри не чистити, пилосос аква, циклонний або звичайний може вийти з ладу. Його продуктивності загрожує істотне зниження.

Одна насадка для всього

У комплектацію пилососів не просто так входить набір насадок. Крім основної щітки зазвичай передбачені аксесуари для догляду за меблями і прибирання в важкодоступних місцях.

Нераціонально використовувати базову насадку для всіх поверхонь. Вона насилу пробирається під меблі, і ніяк не проходить в щілини. А чистити килими і меблі основною щіткою просто незручно і негігієнічно.

Збір води звичайним пилососом

Пилососи для сухого прибирання бояться води. Її потрапляння в двигун може привести до істотних несправностей. Пристрій запросто може згоріти через зайву вологу. Щоб уникнути поломок, перед початком збирання варто переконатися, що на підлозі немає калюж.

Важно: серед побутових пилососів є такі, які підтримують функцію збору води. Інформація про наявність цієї опції вказана в технічних характеристиках.

Завантаження пилозбірника «під зав'язку»

Резервуар для сміття краще не перевантажувати, оскільки перевантаження неминуче призводить до зниження потужності. Через велику кількість пилу і бруду в пилозбірнику, пилосос набагато гірше всмоктує і часто пропускає забруднення. Доводиться прибирати на одних і тих же ділянках по кілька разів.

Вирішити проблему просто - достатньо періодично «розвантажувати» сміттєвий контейнер. Щоб не забувати це робити, можна створити повторюване нагадування на смартфоні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: техніка
В тему