2 Квітня 2021
Новини

У Брюсселі через першоквітневий жарт затримали 100 осіб

У Брюсселі через першоквітневий жарт затримали 100 осіб

Поліція застосувала водомет і сльозогінний газ для розгону багатотисячного натовпу в парку Буа-де-ла-Камбрія в Брюсселі. Кілька тисяч людей приїхали туди, щоб взяти участь в концерті, проведення якого було анонсовано в соцмережах.  

Про це повідомляє Reuters

Як зазначає агентство, анонімні організатори заходу неодноразово повідомляли, що концерт є першоквітневим жартом. Незважаючи на це в парку, за підрахунками місцевих ЗМІ, зібралися близько 5 тис. осіб.

Поліція протягом декількох годин закликала присутніх через гучномовці покинути парк, однак у відповідь звучали образливі гасла, а також заклики — “Свободу!”

Близько 18:00 за місцевим часом (19:00 за часом Києва) в парк були стягнуті декілька вантажівок з поліцейським спецназом, водомет і загін кінної поліції, після чого почався розгін присутніх. Люди почали закидати поліцейських пляшками і камінням, у відповідь правоохоронці застосували спецзасоби.

За даними телеканалу VRT, поліція затримала близько 100 осіб, поранення отримали кілька десятків людей. Reuters повідомляє, що в ході зіткнень постраждали як мінімум двоє цивільних осіб, в тому числі одна жінка, яку збив поліцейський кінь. Представник поліції повідомила агентству, що троє поліцейських отримали поранення, четверо людей були заарештовані.

Прокуратура Брюсселя почала розслідування, щоб з’ясувати, хто стоїть за публікацією про проведення концерту в соцмережах. Мер Брюсселя Філіп Клоуз заявив про те, що він розуміє, що людям потрібно подихати свіжим повітрям, але такі збори неприпустимі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: поліція, європа, коронавірус
В тему