4 Березня 2021
Новини

Скандальний жарт про Закарпаття: прем'єр Словаччини вибачився за жарт

Скандальний жарт про Закарпаття: прем'єр Словаччини вибачився за жарт

Словацький прем'єр-міністр Ігор Матович вибачився за те, що пожартував про домовленість з Росією про постачання вакцини від COVID-19 в обмін на Закарпаття.

Про це йдеться у твітері Ігора Матовича.

Політик, зокрема, наголосив, що позиція Словаччини щодо територіальної цілісності України завжди була дуже чіткою.

"Повага до міжнародного права є обов'язковою. Хочу вибачитися перед українцями за мою недоречну реакцію, яка може підірвати їх справедливі зусилля", – написав Матович.

Некоректний жарт політика пролунав в ефірі радіо Radio Expres. На питання про те, як вдалося досягнути домовленостей з Кремлем, він відповів: "В обмін на Закарпаття".

Після цього, щоправда, дав зрозуміти, що це всього лише жарт. Та поспішив запевнити ведучого та слухачів, що "нічого за це не обіцяв Росії, адже від нього нічого не хотіли".

У Кремлі вже відреагували на скандал, який спалахнув після. Речник Путіна Дмитро Пєсков підкреслив, що постачання російського "Супутника V" не є гуманітарною допомогою.

"Усі вакцини мають свою вартість. Вартість російської, до речі, нижча за інші", – сказав він. При цьому, звісно, не згадав, що російський препарат так і не пройшов усіх необхідних випробувань.

Росія готова скасувати контракт на постачання вакцини у Словаччину на тлі політичної кризи, яка там виникла. Таку пропозицію Матович отримав напередодні від виробника "Супутника V".

Політику пообіцяли, що у такому випадку санкцій проти Словаччини не застосовуватимуть – зважаючи на ситуацію, що їхній препарат "ненавидять у країні аж так, що є загрози для коаліції".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: скандал, закарпаття
В тему