17 Березня 2021
Новини

Важливий з'їзд, вакцинація та зарплати: що в звіті «Слуги Народу» за мунулий тиждень

Важливий з'їзд, вакцинація та зарплати: що в звіті «Слуги Народу» за мунулий тиждень

Партія «Слуга Народу» продовжує інформувати українців про важливі рішення та події, які відбулися протягом минулого тижня.

ВІДБУВСЯ З’ЇЗД ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»: ПРО ЩО ГОВОРИЛИ, ЯКІ РІШЕННЯ ПРИЙНЯЛИ

У суботу, 13 березня, у Києві пройшов ХІ позачерговий з’їзд політичної партії «Слуга Народу». За своїм значенням його можна порівняти хіба що зі з’їздом, який висував кандидатів на парламентські вибори у червні 2019 року, чи лютневий з’їзд 2020 року, на якому була схвалена центристська ідеологія партії.

Делегати з’їзду:

  • затвердили звіт контрольно-ревізійної комісії;
  • прийняли нову редакцію статуту партії;
  • створили нові керівні органи:
  • Політичну раду партії, до якої увійшли депутати Верховної Ради, місцевих рад та інші популярні партійці.

Очолив політраду голова фракції «Слуга Народу» в парламенті Давид Арахамія.

  • Національну раду громад, до якої увійшли голови обласних організацій партії, а також Київської та Криворізької міської.

Головою ради громад обрано депутата Верховної Ради Олександра Завітневича.

  • затвердили нову програму партії, яка називається «Доктрина ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»;
  • прийняли необхідні рішення для налагодження співпраці з впливовими міжнародними партійними організаціями;
  • заслухали інформацію про створення партійних рухів «Зе!Молодіжка» та «Зе!Жінки».

 

ПРО ЩО ГОВОРИЛИ НА З’ЇЗДІ

Президент України Володимир Зеленський:

Нині для України надважливими є закони для завершення земельної реформи, децентралізації, запровадження народовладдя. Про це на XI з’їзді партії «Слуга Народу» заявив Президент України Володимир Зеленський.

Також, зазначив глава держави, необхідні зміни для судової реформи, економічного зростання, пенсійного забезпечення, амністії капіталів, подолання корупції, відновлення справедливості та виконання всіх інших обіцянок влади.

«Програма Президента та програма партії «Слуга Народу» – саме це наш порядок денний. І жодні правки будь-кого не зупинять нас на цьому шляху», – заявив Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що завдяки підтримці українців нова влада за два роки вже зробила те, чого попередні політики не спромоглися зробити. Хоча за цей час довелося працювати в умовах війни, пандемії коронавірусу, світової кризи, а також долати супротив старої системи.

«Моя позиція – проста й незмінна: не важливо, хто проти нас, важливо – за кого ми. А це – понад 40 мільйонів громадян України. І завдяки їхній підтримці менш ніж за два роки ми зробили те, що інші політики десятиліттями обіцяли, а потім благополучно «зливали», – зазначив він.

Під час з’їзду Президент закликав представників команди у регіонах проявляти ініціативу та змінювати на краще свою громаду, село, місто, регіон. Адже для реалізації ідей є всі необхідні повноваження, кошти та інші ресурси.

«Давайте пам’ятати, що саме з тисяч маленьких змін на місцях складаються глобальні зміни в країні», – заявив Володимир Зеленський.

Він також зауважив, що партія «Слуга Народу» завжди має та буде працювати не для частини суспільства, не для 73% або 54%, а на благо всіх громадян України.

Президент підкреслив, що партія має бути джерелом ініціатив, реформ, проєктів, ідей, а також нових, професійних і порядних кадрів для держави.

 

ВІДЕО З ПОВНИМ ВИСТУПОМ ПРЕЗИДЕНТА ЗЕЛЕНСЬКОГО ДОСТУПНЕ ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ:

 

Голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко:

Після місцевих виборів та завершення великого електорального циклу «Слуга Народу» має три основні напрямки роботи. Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко.

Перший із них – організаційний. «Слуга Народу» по-новому організовує всю партійну діяльність. Створюються органи, які матимуть не просто дорадчий голос, а вирішальний вплив на рішення партії. Це Політична рада, куди увійдуть обрані з’їздом представники, і Національна Рада громад, до якої увійдуть голови регіональних організацій партії.

Олександр Корнієнко наголосив, що подібна структура буде повторюватися на регіональному рівні у кожній регіональній партійній організації. У кожної області тепер буде своя Політична рада області і Рада громад, які об’єднуватимуть голів місцевих осередків – міських, сільських, селищних.

«Така структура дозволить партії забезпечити максимальну участь членів партії не лише в ухваленні, а й в розробці партійних рішень, формулювати проєкти політичних рішень і обговорювати їхнє ухвалення безпосередньо з депутатами чи міністрами, гнучко реагувати на зміни ситуації, що в нашому високозмінному світі – дуже цінний доробок», – пояснив Олександр Корнієнко.

Другий напрямок – персональний. «Слуга Народу» запроваджує принципи, котрі дозволять рухатися по партійних щаблях тим, хто дійсно цього заслуговує.

«Хочемо цими змінами зробити, щоб партія відкрилася більше і дала нові можливості для людей, які прагнуть змін у країні. Ми запроваджуємо механізм відповідального вступу до партії та створення первинних організацій. Ми хотіли б, щоб люди гуртувалися навколо ідей партії там, де вони живуть: в селі, селищі, на вулиці, в кварталі. Таким чином розбудовуючи цю мережу», – пояснив Олександр Корнієнко.

Третій «горизонт», за його словами, змістовний. «Слуга Народу» затверджує Доктрину партії, найбільш змістовний і чіткий документ, який є дороговказом для партії в цілому і кожного партійця окремо.

«Фактично можемо казати, що Доктрина – це тією чи іншою мірою засаднича, основна частина стратегії розвитку країни. Який би ми зараз документ не читали – або Національну економічну стратегію, яку Кабмін затвердив, або нашу Доктрину партії, це все буде переплітатися. І нарешті ми за 30 років отримаємо щось схоже на стратегічні документи країни. Це допоможе нам ефективніше втілювати зміни», – наголошує Олександр Корнієнко.

Він також зазначив, що «Слуга Народу» – це партія змін. Ці зміни мають бути не хаотичні, різкі, а продумані, поступові, невпинні.

«Український народ дуже мудрий, він гарно розбирається в тому, що роблять політики, і дає цьому завжди належну оцінку. Від діяльності нашої партії люди мають відчувати реальні зміни», – підсумував очільник «Слуги Народу».

«Минулого року я напівжартома сказав, що «Слуга Народу» має бути «сексі», тобто «політично привабливою», партією. Зараз переходимо до наступного етапу – «смарт-партії». У вас у всіх є смартфони, універсальні пристрої з телефоном, комп’ютером, текстовим редактором, камерою всередині. Так само наша партія буде ставати універсальною, зможе працювати в багатьох площинах і напрямках. Це і парламентська робота, і робота в місцевих радах, у виконавчій владі, на місцях, а також експертна робота і взаємодія з людьми», – зазначив Олександр Корнієнко.

Він також додав, що «смарт-партія» спрямована на те, щоб будувати «смарт-країну». Тобто розумну країну, де не крадуть, де немає корупції, де політики та бізнесмени відповідальні перед законом, де панує мир.

«Таку країну мрії разом із нашою партією ми будуватимемо. Рано чи пізно її побудуємо», – підсумував голова «Слуги Народу».

 

Голова політради партії Давид Арахамія:

Ми – національна партія. У нас дуже багато осередків як на обласному рівні, так і на районному. Це велика мережева структура. Нею потрібно нормально керувати. Найголовніше – щоб не втрачалася комунікація між депутатами ОТГ від «Слуги Народу» та депутатами Верховної Ради.

Зробимо окрему презентацію для журналістів та суспільства, щоб люди побачили, що ми працюємо не хаотично. Що в нас є конкретна програма, за виконання якої ми на наступних виборах будемо звітувати – по пунктах, термінах та результатах. Це дуже важливо. Фактично Політичну раду можна порівняти з наглядовою радою у корпоративному секторі, коли ми маємо проконтролювати максимальне виконання програми.

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков:

Спільний рух уперед як депутатів Верховної Ради, так і представників місцевої влади, дасть можливість досягти результатів.

На цьому наголосив голова парламенту Дмитро Разумков під час XI зїзду партії «Слуга Народу».

Він побажав усім присутнім продовжувати йти вперед з тими принципами та цінносітями, які були в партії від початку.

«Буде багато викликів, але лише рухаючись спільно, розуміючи, навіщо ми прийшли сюди, попри виклики, я бажаю щоб усі ми проходили цей шлях щодня з високо піднятою головою», – підсумував Дмитро Разумков.

 

Перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук:

Політична партія «Слуга Народу» має чіткий план на подальше виконання програми Президента, стратегію побудови «країни мрій» заради добробуту населення.

Про це сказав віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук на XI з’їзді партії.

Він зауважив, що за даними порталу «Слово і Діло», фракція «Слуга Народу» не провалила жодної програмної обіцянки. Попри це попереду багато роботи в процесі побудови «країни мрій».

Насамперед ідеться про втілення програми у форматі «трійок» (трьох гілок влади): парламент, Офіс Президента та уряд.

У результаті такої роботи понад 370 законопроєктів закріплено у плані роботи ВРУ на 2021 рік, а також – понад 170 важливих проєктів ідентифіковано на виконання програми Президента.

Ефективність реалізації можлива завдяки визначенню мети, завдань, результатів, дій (прийняття нормативно-правових актів), бюджету, визначення відповідальної особи та невідворотності відповідальності (не вдалося – має піти з посади).

«Є 22 напрямки, за якими ми працюватимемо. Відтепер у нас є конкретна програма дій, дорожня карта», – сказав політик.

Напрацьовані проєкти можна об’єднати в 12 національних програм, які легко координувати та комунікувати. Це буде впорядкування існуючих та нових ініціатив навколо чітко визначених пріоритетів держава, економіка та громадяни.

Результатом реалізації Національних програм буде ефективна держава, зростаюча економіка і сприятливе середовище для населення.

«Мета наша – національна ідеологія України – гідний і заможний українець. Все вдасться тоді, коли ми будемо разом та сильні», – підсумував Руслан Стефанчук.

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль:

Сьогодні ми маємо політичну волю Президента. Сьогодні ми маємо в руках необхідні можливості зробити з нашої країни процвітаючу успішну державу. Ми маємо низку зовнішніх викликів, вони дуже непрості. З одного боку, війна з Росією і тимчасова окупація частини нашої території. З іншого боку, світова пандемія COVID-19, яка також вимагає від нас колосальних титанічних зусиль. З третього боку, це ті програмні обіцянки і системні структурні реформи, які ми маємо кожного дня реалізовувати в нашій державі попри всі зовнішні виклики та загрози.

Ми не лише зберегли макроекономічну стабільність, попри коронакризу, а й також продовжуємо підвищувати соціальні стандарти і запускати масштабні проєкти. Ми індексуємо пенсію другий рік поспіль, виплачуємо додаткові виплати. Підтримуємо бізнес – і це мільярди гривень кредитів, які рефінансовані під 0% чи 3%. Ми реалізовуємо за ініціативи Президента України найбільший проєкт – «Велике будівництво».

 

У Києві пройшов форум голів громад від «Слуги Народу»

12 березня у Києві відбувається масштабний форум голів ОТГ «Ефективні бюджети», де зібралися 120 представників з усієї України.

У межах заходу учасники разом обговорювали та напрацьовували зміни в роботі з місцевими бюджетами.

Відкриваючи захід голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко зазначив, що завдяки місцевим виборам партія стала повноцінною всеукраїнською: понад 1000 фракцій по всій Україні і понад 220 голів місцевих рад.

“Ми розвиватимемо цю спільноту. І форум – це перший захід саме для голів ОТГ. Це навчальний та інформаційний захід, проактивний – є можливість висловити позицію, запропонувати ідеї, обговорити їх. Це початок великого співробітництва.

Децентралізація – це стратегічна складова нашої програми та нашої роботи. На відміну від «попередників», ми спробуємо завершити цей процес. Головне, що ви не самі в цьому процесі, тому що це наша стратегія. Ми за децентралізацію в широкому сенсі. Це не просто нова карта України, а нова система розуміння для людей, що таке держава і як вона працює. Ми маємо прийти до того, щоб усі послуги були доступними для людей на місцях, щоб не було необхідності виїжджати за довідкою в центр. Давайте працювати, контактувати разом”, – наголосив він.

Зі свого боку заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко підкреслив:

«Особливість нашої команди – ми перші, хто виконує обіцянки. Це орієнтир, який визначив Президент України. Одна з таких цілей та обіцянок – децентралізація. Багато про неї говорили, але нічого не відбувалося. За минулий рік ми зробили в цьому напрямку стільки, скільки не виконувалося за останні, мабуть, п’ять років. Реформа децентралізації набула змісту, сили і практичного втілення. Ви отримали повноваження та гроші. Тепер найголовніше – правильно ними розпоряджатися».

Наша команда йшла до влади, щоб повністю змінити формат стосунків центральної влади з регіонами. Для нас місцева влада – партнер, якому ми довіряємо. Тому ми передали на місця владу, ресурси, повноваження. На черзі – передача громадам земель державної власності за межами населених пунктів.

Це робиться для того, щоб люди могли самостійно вирішувати більшість питань місцевого значення. А голови громад не їздили по міністерствах з протягнутою рукою, для того, щоб вирішити проблеми доріг, благоустрою, шкіл, медицини. Володимир Зеленський – перший Президент, до якого не потрібно ходити на поклони, який зацікавлений у сильному і незалежному місцевому самоврядування, як це є в країнах Євросоюзу.

Тому ми, як партія, зі свого боку приділяємо багато уваги тому, щоб допомогти місцевим радам ефективно працювати. Для цього нами проводять такі форуми, інші навчальні програми, на яких наші представники у місцевій владі можуть напряму спілкуватися з керівництвом держави і доносити свої ідеї.

МОЗ виходить на планові показники щеплень проти COVID-19

Міністерство охорони здоров’я наближається до планового показника щеплень проти коронавірусу. Так, медики запланували проводити щодоби по 10 000 щеплень. 11 березня в Україні було вакциновано 8 859 осіб, а 12-го - 9 304. Це найвищі показники від початку кампанії з імунізації. Таким чином МОЗ впритул наблизився до своєї мети в 10 000 вакцинацій на добу.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголошує, що недостатні темпи вакцинації – це вина політиків, які вводять людей в оману і зривають кампанію з імунізації.

"Одним з можливих замовників антівакцинальної істерії є люди, які хочуть, щоб Україна не використовувала вакцини провідних компаній світу – Covishield, Pfizer, AstraZeneka – і використовувала вакцину, яка виготовляється у країні-агресорі", – сказав Степанов, - Друге. Я вважаю замовниками цієї антивакцинальної вакханалії, т.зв. наші колаборанти ковіду, – це різні політичні діячі, експерти, які коментують, яка вакцина хороша, а яка погана".

«Найправильнішою відповіддю на сьогоднішнє зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію є вакцинація, а не локдаун. Саме це є рішенням, щоб не було більшого приросту хворих. Ми наближаємося до середини березня і маємо надати більше можливостей людям отримати перші дози вакцини, особливо якщо вони працюють на передовій боротьби з коронавірусом», – зазначив Президент України Володимир Зеленський.

Напередодні Міністерство охорони здоров'я дозволило вакцинувати проти COVID-19 публічних та відомих осіб поза чергою, щоб не пропадали невикористані дози, адже кожен флакон CoviShield/AstraZeneca містить 10 доз вакцини – і на їх використання є лише 6 годин.

Це було зроблено, щоб показати, що вакцина є повністю безпечною. Цією можливістю уже скористалися Міністр культури Олександр Ткаченко,   народні депутати від «Слуги Народу» Володимир Гевко, Євгенія Кравчук, Ігор Негулевський, Роксолана Підласа, Ірина Борзова. Перед тим щеплення вакциною CoviShield/AstraZeneca зробив Президент України Володимир Зеленський, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Також варто наголосити, що саме препаратом CoviShield/AstraZeneca, який використовує Україна, вакцинувався духовний лідер тибетців Далай-лама.

Українців, які бояться вакцинуватися, вцілому теж можна зрозуміти. Адже за останні місяці політики і псевдоексперти зробили дуже багато для того, щоб зірвати кампанію з імунізації. Вони лякали людей тим, що над ними будуть ставити експерименти, вживлювати чіпи, що вакцина CoviShield/AstraZeneca, яку крім України закуповує Канада, Великобританія і Євросоюз, -  ніби то неякісна.

Тому дуже важливо, щоб представники влади, відомі українці на власному прикладі розвіяли цей міф. Як показує статистика, після початку вакцинації відомих людей кількість щеплень зросла з приблизно 3 тисяч на добу, до понад 9 тисяч. Отже, з часом довіра до вакцини зростатиме і до кінця року ми зможемо зробити щеплення усім бажаючим, як це планує МОЗ.

Успішна вакцинація – це не лише альтернатива жорсткому локдауну, а й гарантія повернення до звичного життя.

 Фракція «Слуга Народу» виступила з заявою, в якій закликає припинити поширення фейків про вакцини

Фракція «Слуга Народу» вважає неприпустимим поширення неправдивої інформації про індійську вакцину з боку окремих опозиційних політиків, адже це загрожує національній безпеці і ставить під загрозу життя мільйонів українців.

Особливо, коли фейкові заяви про нібито небезпечність вакцини робить колишній головнокомандувач.

Масштабна дезінформаційна кампанія проти вакцини, яку розпочав Петро Порошенко, та яку ведуть його партійці, за своїм змістом є схожою на російську кампанію з дискредитації західних вакцин. Він намагається дискредитувати владу, збільшити недовіру українців до вакцини, і це найнебезпечніше з усього, що його команда робила останні роки, бо безпосередньо стосується життя мільйонів людей в Україні.

Вакцина AstraZeneca (CoviShield) виробництва Індії є цілком безпечним і ефективним захистом проти COVID-19. Це британський препарат, який виробляється потужностями індійського Serum Institute of India, одного з найбільших у світі виробників вакцин.

Безпечність препарату підтверджують як науковці, так і мільйони людей, які вже отримали щеплення саме цією вакциною. Нею вакцинувався Президент Володимир Зеленський, міністр охорони здоров’я Максим Степанов і навіть Далай-лама. Натомість деякі українські політики продовжують і далі брехати про її «небезпечність».

До того ж посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс засвідчила якість виробленої в Індії вакцини, Канада офіційно дозволила використовувати Covishield, а уряд країни замовив два мільйони доз цієї вакцини.

Навмисне дискредитуючи вакцину AstraZeneca (CoviShield), Порошенко та пов’язані з ним ЗМІ ускладнюють загальноєвропейські зусилля з боротьби з COVID-19 і ставлять під загрозу життя людей.

Зарплати вчителів протягом року зростатимуть двічі

З початку року зарплати вчителів в Україні зросли на 30%. Таке підвищення стосується 400 тис. педагогів.

Якщо конкретно по цифрах, то:

  • ставка молодого вчителя без категорії та стажу роботи з січня 2021 р. становитиме 4859 грн, з грудня – 5265 грн.
  • ставка вчителя I категорії з січня 2021 р. збільшиться до 6061 грн, а з грудня – до 6567 грн.
  • ставка вчителя вищої категорії з січня 2021 року підвищиться до 6461 грн, а з грудня – до 7001 грн.

Ці суми наведені без урахування надбавок за вислугу років (близько 20%, а для молодих учителів – 10%), за престижність праці (5–30 %) та інші доплати за класне керівництво, завідування кабінетами, винагорода за сумлінну працю, кошти на оздоровлення тощо.

В соціальній політиці ми дотримуємося стратегії поступового, але регулярного підвищення виплат, опираючись на можливості економіки. Цього року ми проводимо індексацію і перерахунок пенсій, запроваджуємо доплати для літніх людей, яким виповнилося 75 і більше років, та підвищуємо на третину зарплати вчителів.

Звичайно, це менше, ніж нам би хотілося і ніж заслуговують люди, які навчають наших дітей. Але це реальна підтримка уже сьогодні, виходячи з можливостей держави.

Завдяки тому, що боротьба з офшорами, детінізація ринків спирту і бурштину почала приносити надходження до бюджету, ми маємо додаткові кошти, які одразу направляються на потреби людей. 

Влада буде консультуватися з громадянами перед ухваленням важливих рішень

Верховна Рада прийняла в першому читання  законопроект №4254, який визначає правила проведення владою публічних консультацій з питань державного значення, регіональної політики, місцевого значення, підготовки стратегічних документів і програм.

Публічні консультації з народом зможуть проводити:

  • Президент України;
  • Верховна Рада України;
  • міністерства, центральні, місцеві органи виконавчої влади;
  • органи місцевого самоврядування.

Законопроект передбачає, що публічні консультації проводяться у форматі публічних обговорень, електронних консультацій, адресних консультацій. За загальним правилом вони мають проводитися з усіх питань формування та реалізації державної, регіональної політики, вирішення питань місцевого значення, підготовки проектів стратегічних та програмних документів, нормативно-правових актів.

Проект закону також встановлює з яких питань публічні консультації проводитися не можуть. Серед них: проведенням всеукраїнського та місцевих референдумів, загальною або частковою мобілізацією, введенням в Україні або в окремих її місцевостях воєнного стану, застосуванням Збройних Сил України, проведенням операцій Об’єднаних сил, антитерористичних операцій, утворення та припинення державних органів, органів місцевого самоврядування тощо.

Публічні консультації мають проводитися не менше 15 днів. У них зможуть брати участь зацікавлені сторони. Тобто особи, на яких вплине майбутнє рішення. Вони надаватимуть ідеї та пропозиції для вирішення питань державного та місцевого значень.

Ми діємо за принципом, який чітко встановлює, що рішення, які стосуються людей, мають прийматися за їхньої участі. Наші громадяни повинні отримати реальні інструменти впливу на владу як в центрі, так і на місцях. Тому ми запроваджуємо різні інструменти народовладдя, завдяки яким чиновники будуть змушені рахуватися з думкою людей. Ми будуємо державу, в якій влада не тримає громадян у страху, як це було колись, а в якій чиновник підзвітний і підконтрольний платникам податків. 

В Україні запустять Центр протидії дезінформації

Президент Володимир Зеленський повідомив, що найближчим часом в Україні розпочне роботу Центр протидії дезінформації, який у майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі.

Він наголосив, що дезінформація переслідує страшні цілі. «Не менш небезпечним є те, що нашу країну атакують не лише ззовні, але й зсередини. Коли «великі патріоти» брешуть громадянам про Нові Санжари, про те, що захисникам на фронті заборонено стріляти, про тарілки з борщем або коли називають вакцину словом, яке насправді характеризує суть їхніх вчинків. Адже в гонитві за власною популярністю вони готові поставити під удар безпеку, життя та здоров’я українців. Інформаційна війна – це не лише дезінформація, не лише брехня. Це штучно створені лідери думок, яким з Іспанії краще видно, як жити в Україні. Це засоби масової дезінформації, які прикриваються свободою слова та чинять диверсії за інструкціями агресора», – заявив Володимир Зеленський.

Планується, що Центр протидії дезінформації буде працювати на базі РНБО і з’явиться до кінця березня. Його завдання - допомогти нейтралізувати вплив дезінформації та маніпулятивної інформації, яку поширює держава-агресор. Такий Центр мав би запрацювати значно раніше, ще в 2014 році, але буде створений лише зараз, з приходом нової влади, яка почала реальну боротьбу з російською пропагандою.

Сьогодні ворог постійно змінює тактику для того, щоб розколоти суспільство, зробити державу вразливою і слабкою. Зараз у світі дуже поширеною стає дезінформація про вакцини проти COVID-19. Таким атакам піддаються, зокрема, Ізраїль та США і ми бачимо ті ж самі спроби в Україні, коли людей намагаються залякати, змусити відмовитися від вакцинації. Мета цієї кампанії – максимально довго утримувати Україну в ситуації нестабільності, змушувати витрачати величезні кошти на боротьбу з наслідками епідемії, стримати розвиток економіки, вплинути на думку людей і підірвати довіру до влади. 

В цій кампанії беруть участь різні політики – і проросійські, і ті, як називають себе державниками. Але об’єднує їх те, що у всій час усі вони входили до СДПУ(о).

Успішність кампаній з дезінформації тримається на тому, що українці дуже довірливі. Тому одним із напрямків роботи Центру протидії дезінформації буде підвищення медіа-грамотності, щоб українці самі могли відрізнити правду від брехні і маніпуляцій. Сьогодні для виживання держави це так само важливо, як мати сильну армію і економку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему