15 Березня 2021
Новини

Туристичний сезон у Болгарії стартує з травня

Туристичний сезон у Болгарії стартує з травня

Болгарія від 1 травня розпочинає туристичний сезон-2021. Утім, цьогоріч у зв'язку з пандемію на відпочивальників чекають нові правила, зокрема, проходження "зеленого коридору". 

Про це повідомила віце-прем'єр - міністр туризму Болгарії Мар'яна Ніколова, повідомляє УНН.

"Туристичний сезон в Болгарії починається 1 травня. Рішення було погоджено з органами охорони здоров'я і Міністерством закордонних справ", - сказала Ніколова.

Зі слів посадовиці, будуть чіткі правила і заходи. Розпорядженням від 15 березня мають бути затверджені заходи, які стосуватимуться місць для проживання, місць для прийому їжі і розваг і які будуть діяти впродовж сезону 2021 року.

Вона додала, що на великодні канікули у Болгарії також чекають гостей з сусідніх країн, наприклад, з Румунії. Вона також пояснила, що вимоги для в'їзду туристів в країну розроблені і узгоджені з органами охорони здоров'я. "Наступного тижня ЄС ухвалить рішення про так званий "Сертифікат про стан здоров'я" щодо вакцинації і болгарський уряд підтримує цю позицію", - сказала віце-прем'єр.

"Після зустрічі, яку ми провели з усіма представниками туроператорів і всієї індустрії, ми забезпечимо безпечні зелені коридори для всіх туристів, які хочуть відвідати країну", - повідомив міністр охорони здоров'я Костадин Ангелов. За його словами, найголовніше - це участь країни в ініціативі так званих "зелених сертифікатів" на подорожі, який гарантує кожному туристу, який бажає відвідати країну, 3 можливості. Вони повинні бути вакциновані, перехворіти і мати антитіла або мати негативний тест ПЦР, зазначив міністр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: туризм, болгарія, коронавірус
В тему