7 Березня 2021
Новини

Де можна відпочити весною

Де можна відпочити весною

Після сніжної і холодної зими багатьом вже кортить поніжитися на сонечку і поплавати в морі. Відпустка навесні має свої плюси: сонце ще не таке пекуче, туристів не багато, та до того ж і ціна істотно нижча, ніж влітку.

"У Туреччину, Єгипет, Албанію, Чорногорію, Хорватію і Болгарію можна в'їхати з довідкою про негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до вильоту. Тепер цей спосіб перетину кордонів став дуже доступний (можна здати в різних лабораторіях, ціна – від 700 до 800 грн)", – зазначила турагентка.

  • Туреччина

Навесні Туреччина порадує туристів не тільки своїм палючим сонечком і теплим морем, але і дешевими квитками і, звичайно ж, меншою кількістю відпочивальників, ніж у розпал сезону. Перш ніж планувати відпустку, слід подивитися, яка погода буде на вашому курорті.

Рання весна в Туреччині мало чим відрізняється від зимового сезону. Так, у березні-квітні медіальна денна температура не перевищує +18 градусів. Температура води в морі в середньому становить +15...+18 градусів.

У травні починається пляжний сезон у Туреччині. Наприклад, в Анталії і Кемері повітря прогріється до +25, а вода – до +22 градусів.

Ціни: за 7 ночей у п'ятизірковому готелі можна заплатити 12 200 грн (і більше) за двох із перельотом і харчуванням все включено.

  • Єгипет

Уже кілька сезонів поспіль Єгипет стає одним із топових напрямків, куди полетіти на відпочинок. Навесні ця країна також прийматиме туристів і вабитиме їх своїм теплим повітрям і морем.

Кінець сезону вважається одним із найкомфортніших місяців для відпочинку в Єгипті. Так, денна температура в травні досягає позначки в +30 градусів, а температура води +26.

Ціни: 7 днів і ночей 5* обійдеться з однієї людини від 11 800 грн із харчуванням все включено.

  • Албанія

Відпочити навесні й насолодитися курортами без туристів можна буде в Албанії. Однак слід пам'ятати, що в цій країні рання весна мало чим відрізняється від погоди в Україні, а ось у кінці сезону курорти порадують туристів сонячними днями і теплим морем.

Погода: на найпопулярніших курортах Албанії (Берат, Дуррес, Тирана, Влера) температура повітря в березні-квітні буде на позначці +16. Вдень море встигає прогрітися до +15 градусів.

Ціни: 7 днів і ночей 4* коштуватимуть від 16700 грн за двох, зі сніданком.

  • Болгарія

Зустріти весну туроператори пропонують українцям і в Болгарії. Оскільки в березні-квітні пляжний сезон буде ще закритий, можна прогулятися містами цієї країни, подивитися визначні пам'ятки й зануритися в історію.

У кінці весни відпочивальники вже зможуть порадіти теплим дням: повітря прогрівається до +25, а температура води біля узбережжя досягає +18 градусів.

Ціни: за 7 днів і ночей у готелі 3* ціни стартують від 9 тисяч грн за двох, з урахуванням сніданків та трансферу автобусом із Києва.

  • Чорногорія

Відправитися в подорож за кордон можна і в Чорногорію. Рання весна в цій країні – ідеальний час для відвідування визначних пам'яток і піших прогулянок по набережних Будви, Тівата, Бечічі.

Погода: насолодитися не тільки пейзажами і теплим сонечком у березні-квітні можна в Будві, Тіваті, Подгориці, де стовпчик термометра сягає максимум +22 градуси. А ось температура води в морі поки що буде прохолодною, +16.

Ціни: за 7 днів і ночей стартують від 10 тисяч грн із людини за апартаменти економ без харчування.

  • Хорватія

Курорти Хорватії ваблять туристів не тільки пляжами, але і мальовничими ландшафтами, різноманітністю напрямків для екскурсій і походів. У кінці весни відпочивальники зможуть поплавати в морі й насолодитися теплими сонячними променями.

Погода: максимальна температура в березні-квітні буде в містах Спліт і Дубровник – там стовпчик термометра покаже +17 градусів. А ось температура води на початку весни не порадує – вона триматиметься на позначці +14 градусів.

Ближче до кінця весни повітря вдень прогріється на курортах до +25 градусів. Температура води в травні становить +20 градусів.

Також Шаповалова розповіла, що на зарубіжних курортах рівень дезінфекції набагато вищий, ніж на курортах України.

"До того ж за вартістю, якщо взяти однаковий рівень відпочинку, то Туреччина/Єгипет будуть значно вигідніші. Крім цього, погода в Україні менш передбачувана, ніж за кордоном – у нас можуть бути дощі, холодне море, медузи, водорості. Це не можна заздалегідь передбачити, але це може зіпсувати відпочинок", – повідомила експертка. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: єгипет, туреччина, болгарія
В тему

Останні матеріали