18 Лютого 2021
Новини

У Луцьку шукають активну молодь у Молодіжну раду

У Луцьку шукають активну молодь у Молодіжну раду
Катерина Шкльода

У Луцьку формують новий склад про Молодіжної ради при міськраді, відбір розпочнеться після затвердження депутатами оновленої редакції Положення про раду.

Про це йшлося 18 лютого під час засідання комісії Луцькради з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Доповідав з цього питання директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Володимир Захожий. Зокрема, він повідомив, що квота у Молодіжній раді розподілена наступним чином: 10 учнів, 10 студентів, 10 представників громадських організацій.

Членкиня комісії, депутатка з партії «За майбутнє» Катерина Шкльода рекомендувала йому бути ретельним у відборі анкет старшокласників та рекомендувала брати до уваги анкети старшокласників, які планують продавжання навчання у ЗВО Луцька. Захожий пообіцяв дослухатися до її думки.

У коментарі t1.ua депутатка розповіла, що в минулій каденції Молодіжної ради були активні учасники, які з часом відходили від роботи, бо переїжджали на навчання в інше місто.

«І це в деяких моментах гальмувало роботу ради. Якщо зараз запускати Молодіжну раду і розпочинати цей конкурс, то до цих людей, які нині перебувають в одинадцятому класі і точно знають, що не будуть навчатися в місті Луцьку, до їхніх кандидатур потрібно більше уваги приділяти. Поспілкуватися з ними стосовно їхніх планів», - розповідає Шкльода.

Як переконана депутатка, у жодному разі не можна забороняти людині подавати свою кандидатуру на конкурс. Не можна применшувати її право.

«Однак якщо будуть не менш активні молоді люди, які будуть навчатися в десятому класі, або ж ті, які планують однозначно залишатися навчатися далі в університетах Луцька, то їм надавати більшу перевагу як тим, які будуть активніше впроваджувати молодіжну політику, відстоювати права молоді на теренах нашої вже об’єднаної територіальної громади», - стверджує Катерина Шкльода.

Крім того, за її словами, потрібно у цьому питанні врахувати те, що до Луцька приєдналися нові території. Тож потрібно буде провести освітню та інформаційну роботу по тих навчальних закладах, які знаходяться у сільській місцевості для того,аби молодь із тих населених пунктів могла реалізувати свої права.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: конкурси, луцька міська рада, луцьк
В тему