13 Лютого 2021
Новини

Визволені з піратського полону моряки повернулися до України

Визволені з піратського полону моряки повернулися до України

13 лютого до України повернулися 6 моряків з екіпажу судна Stevia, яких захопили пірати у Гвінейській затоці у грудні торік.

Про це повідомили в Офісі президента.

Під час нападу на судно пірати вивезли в невідомому напрямку Олександра Соручана, Семена Резніченка, Костянтина Андрєєва, Олександра Коровкіна, Владислава Чебана та В’ячеслава Сандеровського, а також двох громадян Албанії. Міністерство закордонних справ України допомогли налагодити переговорний процес судновласника з викрадачами.

Звільнити українців вдалося наприкінці січня 2021 року. Їх доправили до міста Порт-Гаркорт, де вони пройшли необхідне медичне обстеження. Пізніше українців відправили до Туреччини. Сьогодні вони прибули до Києва. Їх зустрічав президент Володимир Зеленський.

Моряки розповіли, що їх тримали у джунглях серед мангрових лісів, де було дуже багато комарів. Цілодобово їх охороняли автоматники.

«Це було страшно. Навколо тебе – двадцять людей з автоматами цілодобово. Більшість викрадачів була в стані сильного наркотичного сп’яніння», – поділився один із моряків.

Моряків відправлять на кілька днів до лікарні «Феофанія» для проходження медичного обстеження та відновлення здоров’я.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: моряки, Україна
В тему