13 Лютого 2021
Новини

В Україні запрацював закон про «інвестнянь»

В Україні запрацював закон про «інвестнянь»

Сьогодні, 13 лютого, набув чинності закон щодо державної підтримки інвестиційних проектів зі значними інвестиціями, а точніше про "інвестнянь". Учора документ опублікували в "Голосі України".

Про це повідомляє УНН.

Закон передбачає надання державної підтримки українським та іноземним інвесторам із загальною сумою інвестицій від 20 млн євро.

Зокрема, визначено можливість отримання податкових пільг, забезпечення інвестиційних проектів об'єктами суміжної інфраструктури, надання переважного права землекористування земельними ділянками державної або комунальної власності для реалізації інвестиційних проектів, закріплення гарантій інвестора через укладення прямого договору з урядом України.

При цьому загальний обсяг державної підтримки не має перевищувати 30% від суми інвестицій у проект.

"Згідно з документом, підтримка надаватиметься підприємствам, які працюють у переробній промисловості, транспортній галузі, освіті, науковій та науково-технічній галузях; охороні здоров'я, мистецтві, культурі, спорті, туризмі та курортно-рекреаційній сфері", - зазначається в повідомленні.

Також передбачено створення спеціальної урядової уповноваженої установи, що займатиметься супроводом інвестиційних проектів, допомогою інвесторам від початку проекту й протягом усього часу його тривалості.

17 грудня 2020 року нардепи ухвалили законопроект Зеленського про "інвестнянь".

В січні минулого року парламентарі не підтримали проект постанови, який мав скасувати рішення ВР про ухвалення в цілому президентського закону про “інвестнянь”.

Ініціатори проекту постанови стверджували, що закон був ухвалений всупереч Регламенту ВРУ, адже супровідні документи до нього надалися нардепам пізніше встановленого терміну — за один день до розгляду законопроекту в сесійній залі. Головуючий не вжив заходів для усунення порушень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: гроші, інвестиції, Україна
В тему