10 Лютого 2021
Новини

На Волині встановлять 5 камер фотовідеофіксації: що відомо

На Волині встановлять 5 камер фотовідеофіксації: що відомо

На українських дорогах у цьому році встановлять 220 стаціонарних камер фотовідеофіксації.

Про це інформують очільник МВС Арсен Аваков у Twitter.

Зокрема, на Волині планують вмонтувати 5 комплексів автоматичної фіксації.

«Ще більше безпеки на дорогах. Цьогоріч планується встановити 220 камер фотовідеофіксації по Україні. За 8 місяців 2020-го на ділянках роботи 48 комплексів автофіксації порушень ПДР кількість ДТП з постраждалими зменшилася втричі. +210 млн.грн. у бюджет», - пише Арсен Аваков.

Міністр також виклав інфографіку, яка уточнює, де саме будуть встановлювати ці камери.

Як уточнює заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ ЯрославТракало, за 8 місяців діяльності системи автофіксації кількість правопорушень у місцях, де встановлені 48 камер, зменшилася втричі, а винесених за перевищення швидкісного режиму постанов – у шість разів.

З понад 210 мільйонів гривень штрафів, 84% - сплачено за так званим «пільговим тарифом» у перші 10 днів, що свідчить про готовність учасників дорожнього руху брати відповідальність за безпеку на дорогах.

На брифінгу Геращенко також повідомив, що крім стаціонарних камер у 2021 році почнуть впроваджувати проєкт із авто-фантомами. За словами заступника Авакова, чотири машини вже обладнуються радарами і будуть запущені в режимі тестування. Після перевірки за 2021-2023 рік, планується закупити до 100 таких машин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, дороги, мвс
В тему