5 Лютого 2021
Новини

Навального знову судять

Навального знову судять

У Москві знову судять російського опозиціонера Олексія Навального. З СІЗО вже засудженого на 3,5 роки опозиціонера привезли для розгляду справи про образу ветерана.

Навального звинувачують у наклепі на ветерана, про це повідомляє канал 24.

У чому суть справи

Учасник Другої світової війни брав участь й зйомках на підтримку змін до конституції Росії. Ці правки дозволяють Володимиру Путіну балотуватись у президенти ще 2 рази. Опозиціонер назвав людей на відео "зрадниками" та "холуями".

Навальний після прибуття до суду попросив про перерву, адже не мав змоги ознайомитись з матеріалами справи.

На це служителі Феміди дали опозиціонеру годину, хоча у справі – 5 томів документів. Перед цим суддя здивувалась, оскільки справа начебто "лежить" ще з серпня.

Знаєте, з серпня я був трохи зайнятий,
– відреагував Навальний.

Також політик попросив дозволити зйомку ЗМІ судового засідання. На це суддя відповіла, що у залі повно журналістів. Проте, зауважив підсудний, у жодного з представників медіа немає камери.

"Це ж піарівський процес, Кремлю потрібні заголовки "Навальний звів наклеп на ветерана", – апелював опозиціонер.

Участь у судовому засіданні через відеозв'язок бере і потерпілий – 94-річний ветеран Ігнат Артеменко. Чоловік нещодавно переніс операцію і є в масці. Сам Навальний назвав це знущанням над людиною, а його родичів звинуватив у намаганні заробити гроші.

"Я дивлюся і реально мені противно, мало того що ви цю нещасну людину, яка в безпорадному стані, використовуєте як ляльку, маску почепили, клопочу, щоб йому дали хоча б лягти і зняли маску. Ви знущаєтесь над 95-річним чоловіком, просто знущаєтеся", – сказав Навальний.

Зазначимо, що на засідання прибули представники французького та британського посольств. Дипломат з Британії залишився на процесі і зазначив, що на це має право згідно з законодавством.

У МЗС Росії вже знайшли, що відповісти. Начебто, і Франція, і Британія вирішили висловити свою підтримку ветерану.



Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд
В тему