2 Лютого 2021
Новини

Чому пневмонія при COVID-19 триває довше

Чому пневмонія при COVID-19 триває довше

Бактерії або вірус, що спричиняють пневмонію, можуть поширитися по великих ділянках легені протягом декількох годин. У сучасному відділенні інтенсивної терапії ці бактерії або віруси зазвичай контролюються антибіотиками або імунною системою організму протягом перших кількох днів хвороби.

Але в дослідженні, опублікованому 11 січня в Nature, дослідниками з Північно-Західного університету показують, що пневмонія при COVID-19 відрізняється.  

Замість того, щоб швидко заразити великі ділянки легенів, вірус, що викликає COVID-19, створює «магазини» в декількох невеликих ділянках легені. Потім він захоплює власні імунні клітини легенів і використовує їх для поширення по легенях протягом багатьох днів або навіть тижнів, як численні пожежі, що поширюються по лісу. Поки інфекція повільно просувається по легенях, вона залишає пошкодження за собою і постійно підживлює лихоманку, низький кров’яний тиск та пошкодження нирок, мозку, серця та інших органів у пацієнтів з коронавірусом.

Важкі ускладнення COVID-19 порівняно з іншими пневмоніями можуть бути пов'язані з тривалим перебігом захворювання, а не з більш важким захворюванням, зазначають автори дослідження.

Це перше дослідження, в якому вчені систематично аналізували імунні клітини з легенів хворих на пневмонію COVID-19 та порівнювали їх із клітинами хворих на пневмонію від інших вірусів чи бактерій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Здоров'я, хвороби
В тему

Останні матеріали