1 Лютого 2021
Новини

Як вивести пляму від кави

Як вивести пляму від кави

Плями від кави – це дуже поширена річ. Найчастіше вони трапляються на одязі або ж килимах.

Тому якщо звичайне прання вам не допомогло, то ми розповімо вам про варіанти, що допоможуть вивести пляму.

Що ми не рекомендуємо робити:

  1. Не відкладайте виведення плями від кави на потім. Адже пізніше це буде складніше зробити, періть поки вона «свіжа».
  2. Не тріть серветками, бо так ви лише втрете її вглиб тканини.

А як з ними все ж «боротися»?

Якщо ваш одяг зроблений не з делікатної тканини, то спробуйте використати скипидар і спирт, змішавши в посудині їх однакову кількість. В розчині змочіть ватний тампон і злегка, не втираючи всередину, протріть пляму. Опісля залиште на пів години-годину, аби розчин увібрався, а потім виперіть одежу.

Якщо ж у вас цього немає під рукою, то також підійде й господарське мило. Його потрібно покришити в воду, закип'ятити розчин і полити ним плями. Лишіть на трішки, а потім поперіть одяг.

Ще один спосіб: сіль та гліцерин розбавте водою, аби вийшла «каша». Акуратно нанесіть на плями, дати вбратися 30 хв і вже потім періть.

Якщо ж пляма застаріла. У посудині порівну змішайте нашатир, воду й гліцерин. Суміш можете підігріти. Опісля обробіть ним плями. Тоді річ слід відкласти на добу для просочування, після чого випрати.

Що робити, якщо пляма утворилася на килимі?

На килим нанесіть перевірений засіб для виведення плям (робіть все так, як вказано в інструкції). Також можна використати засіб для миття посуду або стекол. Треба нанести достатню кількість засобу на килим, ретельно потріть його поверхню, після чого промийте гарячою водою. При потребі повторіть.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, одяг
В тему