29 Січня 2021
Новини

«Луцьк має бути найкращим містом в Україні»: презентували книжку про Антона Кривицького

«Луцьк має бути найкращим містом в Україні»: презентували книжку про Антона Кривицького

У Луцьку в обласній бібліотеці імені Олени Пчілки презентували книжку про колишнього міського голову Антона Кривицького «Антон Кривицький і Луцьк. Переплетені долі».

29 січня гостей зустрічі зустрічали живою музикою.

«Хоч його й немає серед нас, але він у наших серцях і долях, у пам’яті багатьох лучан. Його справи живуть і слугують людям, нашому місту та цілій Україні. Він – творець сучасних традицій і цінностей Луцька», - розпочала захід ведуча.

Ця книга – це друкований обеліск на його шану, книга пам’яті й спогадів, життєпис. Як зазначила ведуча, Антон Федорович у «Переплетеній долі» постає, як керівник, небайдужа й працьовита людина. Він жив містом.

Першим до слова запросили письменника, шеф-редактора знаної газети «Вісник+К» Хотимчука Євгена Яковича, який є видавцем і упорядником книжки.

«Так сталося, що ми готували книжку, а син (ред. – Тарас Хотимчук) видав її. Подивіться, з якою любов’ю зроблена ця книжка. Окрім того, що її внутрішнє наповнення, бездоганне, але навіть зовнішньо вона прекрасна. 

Скільки він вклав праці в Луцьк, скільки допоміг людям. Часто ті, хто знає Антона Федоровича, згадують, що він вставав о 6 ранку і йшов дивився, де що не так в місті. А потім казав, хто що має доробити. На таке спроможний тільки справжній господар. Ось це і справді переплетені долі Кривицього і Луцька», - зауважив Євген Якович.

Хотимчук Євген Якович
Хотимчук Євген Якович

Він додав, що книжка готувалася більше півтора роки. До слова, її створила газета «Вісник», автором-упорядником є Наталія Кравчук, друкувало ж ПП «Волинська друкарня».

Соратник Антона Кривицького Євгеній Кравчук згадав, скільки речей той зробив для Луцька в 90-х роках.

«Сьогодні багато керівників говорять про те, що вони зробили. Але потрібно враховувати, що сьогодні інша фінансова ситуація, а коли «перекинутися» у 90-ті роки, тоді дійсно можна оцінити роботу Антона Федоровича. У нього було дві риси, які відрізняють його від сьогоднішніх керівників: любов до міста й повага до людей. Саме вони дали залишити після себе добрий слід. При його керівництві зробили й пам’ятник Тарасу Шевченку, й Святому Миколаю, і Михайлу Грушевському, фонтани – все те, що залишиться майбутнім поколінням. Він завжди казав, що Луцьк має бути найкращим містом в Україні», - згадує Євгеній Кравчук.

Варто наголосити, що до співфінансування книжки долучилися Ольховий Юрій Васильович, Чорнуха Віктор Григорович, Стефанович Леонід Степанович і Хотимчук Євген Якович.

«Антон Кривицький і Луцьк. Переплетені долі»
«Антон Кривицький і Луцьк. Переплетені долі»

«Антон Кривицький і Луцьк. Переплетені долі»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, книги
В тему