13 Січня 2021
Новини

Нова схема шахраїв в умовах віддаленої роботи: як захиститися

Нова схема шахраїв в умовах віддаленої роботи: як захиститися

На ринку з'явилася нова шахрайська схема, що поєднує підходи хакерів і соціальну інженерію.

Так, зловмисник під виглядом роботодавця дзвонить жертві і пропонує привабливі умови праці, але для початку він просить встановити ряд додатків з Play Market, куди один з них, заражений вірусом, попередньо завантажили шахраї.

Додаток з трояном ставить на пристрій жертви програму віддаленого доступу. Після цього зловмисник отримує секретні коди клієнта банку для доступу до особистого кабінету, пояснили в RTM Group.

За словами експертів, нова схема – варіація вже відомої, в якій компанія нібито наймає на роботу людей, отримує копії їх паспортів, отримує від їх імені позики або ж просто торгує персональними даними. В даному випадку ПЗ може виглядати легітимним і встановлюватися з офіційних магазинів типу Google Play.

Як запевнили в Google, у всіх Android-смартфонах працює система безпеки «Google Play Захист», яка сканує програми під час установки, а також періодично сканує пристрій. Найчастіше небезпечні програми видаляються автоматично, а користувач отримує відповідне повідомлення, повідомили в компанії.

Також великі фінансові організації впроваджують комплексні системи для захисту від шахрайства, відзначили експерти. Однак нова схема в умовах віддаленої роботи може стати масовою. Під удар потрапляють верстви населення, які не мають повноцінної роботи і, отже, схильні до ризику.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: шахрайство, робота, інтернет
В тему