13 Січня 2021
Новини

Власник біткоінів на 220 млн дол загубив пароль до гаманця і може назавжди їх втратити

Власник біткоінів на 220 млн дол загубив пароль до гаманця і може назавжди їх втратити

Колишній співробітник Ripple Labs Стефан Томас втратив ключі від біткоіни-гаманця, на якому зберігається 7000 монет на суму понад 220 млн доларів.

Втрачені ключі від біткоін-гаманця позбавили сну програміста з Каліфорнії. Захищений паролем флеш-накопичувач IronKey з функцією шифрування автоматично блокується після десяти невдалих спроб доступу.

Томас використовував вже вісім, у нього залишилося тільки дві спроби, і якщо він не згадає пароль, всі дані на флешці будуть зашифровані назавжди.

Програміст любить і цінує технології, але думка про те, що у нього є криптовалюта на мільйони доларів, але він ніколи не зможе до неї дістатися, їсть його зсередини.

«Я лежу в ночі без сну. Потім встаю і йду до комп'ютера з новим планом, який знову не працює, і я знову в розпачі », - розповідає Стефан. Стефан один із сотень людей, які пізнали зворотний бік ідеї «сам собі банк». Ця концепція лягла в основу першої криптовалюта і була прописана Сатоші Накамото в проектній документації біткоіна. Зараз Стефан, прихильник інновацій і технологій, дивиться на це по-іншому.

«Я вам ось що скажу, хіба ми робимо самі собі взуття? У нас є банки, тому що ми не хочемо самостійно робити всю ту роботу, яку за нас роблять банки », - пояснив він.

Стефан Томас не самотній. Близько 20% всіх вже здобутих біткоіни втрачені назавжди. Ці монети зберігаються на гаманцях із забутими ключами або знаходяться на адресах, які не подають ознаки життя вже багато років. Наприклад, Габріель Абед, підприємець з Барбадосу, втратив майже 800 біткоінів, коли його колега відформатував комп'ютер з ключами до гаманця. На щастя для Габріеля, там була лише мала частина його біткоінів, і він тільки що купив нерухомість на березі океану за 25 млн доларів.

Зрештою, Томас каже, що йому гріх скаржитися. У нього було більше грошей, ніж він знав, куди витратити. Зараз він розвиває стартап Coil, з яким співпрацює благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс. А флешка IronKey схована в безпечному місці. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, гроші
В тему

Останні матеріали