27 Грудня 2020
Новини

Якою буде погода в Україні на Новий рік

Якою буде погода в Україні на Новий рік

Синоптики вже почали давати прогнози, чи чекати снігу на новорічні свята в Україні. 

Згідно з даними Гідрометцентру, на південному сході країни на Новий рік буде плюсова температура, можливі дощі, а на решті території країни очікуються невеликий сніг і легкий мороз.

"Температура вночі коливатиметься від 0 до -5°С, а на сході і півдні - +1-5°С", - повідомив заступник голови Гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Як запевняють народні синоптики, з 30-31 грудня до 4-5 січня вдень температура повітря сягатиме позначки +1-3°С.

"На новорічні свята вдень на всій території України буде плюсова температура без заморозків. А от вночі можливе похолодання - в перших числах січня і на сам Новий рік вночі можливі заморозки до -2°С", - зазначив синоптик Леонід Горбань.

Він також додав, що справжня зима з сильними морозами прийде після 7 січня: "Вдень на різдвяні свята буде -7-9°С. Вночі температура опуститься до -12°С".

Ще один народний синоптик Володимир Некрасов вважає, що в січні температура повітря максимально опуститься до -15°C.

"До 3 січня на вулицях все буде "в каші". Холоди прийдуть 10-15 січня. Максимальні заморозки - до -15°C", - сказав Некрасов.

Згідно з прогнозом народного синоптика Володимира Деркача, відчутне похолодання настане тільки після Дня Святого Миколая (19 грудня).

"Але в цілому прийдешня зима буде схожою на минулу - тепла і безсніжна", - розповів синоптик. Разом з тим, Деркач прогнозує, що під Новий рік похолодає, прийде невеликий мороз і випаде сніг.

На думку синоптиків, снігопади почнуться лише в перших числах січня.

"На Новий рік снігу не буде. Можливі опади у вигляді дощу з 1 по 7 січня. В сніжки можна погратися після 7-8 січня", - підсумував Горбань.

Тим часом, у Львівському гідрометцентрі розповіли, що температура в Славському коливатиметься від +3°С вдень до -2° вночі, в Буковелі холодніше - близько -5°С. Сніг очікується невеликий. Нагадаємо, що тиждень перед Новим роком в Україні буде теплим і сухим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прогноз погоди, Україна
В тему

Останні матеріали