4 Грудня 2020
Новини

Перестрілка на кордоні з Україною: росіяни не змогли надати доказів

Перестрілка на кордоні з Україною: росіяни не змогли надати доказів

Заяві ФСБ  щодо порушення українцями кордону та вогневого протистояння не знайшли підтвердження.

Про це речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив у коментарі УП.

"На даний момент фактів порушення українського кордону на ділянці місцевості, яку вказувала суміжна сторона, а це в межах Сумської області, не зафіксовано, як і немає інформації, яка би підтверджувала достовірність повідомлення від російських прикордонників.

Підтвердити сказане російські прикордонники не могли і під час прикордонно-представницької зустріч безпосередньо на лінії кордону. Російська сторона наполягала на раніше наданій інформації", - зазначив Демченко.

За інформацією, що надійшла від російських прикордонників до Держприкордонслужби близько 11.00, подія, начебто, відбулася опівночі за московським часом з 3 на 4 грудня на напрямку російського населеного пункту Пороз. До цього будь-якої інформації від суміжної сторони не надходило.

Водночас у подальшому російська сторона жодних підтверджень факту порушення кордону групою осіб з України навести не змогла, слідів перетину кордону на місцевості також не зафіксовано. Будь-якої інформації РФ не надала і про особу, яка з їх слів загинула, та зброю, яку порушник міг використовувати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, Україна
В тему