3 Грудня 2020
Новини

В ООН виступлять представники ЛДНР?

В ООН виступлять представники ЛДНР?

Росія організувала в ООН обговорення у форматі Арріа за участю представників "ЛДНР", яке проігнорували країни заходу.

Великобританія, США і Естонія прийняли заяву щодо спроби провести Росією на рівні ООН обговорення щодо імплементації мінських угод за участю представників "ЛДНР", - пише Кореспондент.

У заяві наголошується, що Росія не може бути посередником обговорення в рамках Ради безпеки ООН, оскільки вона ініціювала і підтримує конфлікт на сході України.

Росія організувала в ООН обговорення у форматі Арріа за участю представників "ЛДНР", але західні країни відмовилися від участі в ньому, а ООН навіть не транслювала подію на офіційних ресурсах.

Як наголошується в заяві Великобританії, США та Естонії, "ця зустріч була відкритою спробою подати помилковий і оманливий наратив про конфлікт на сході України".

У зв'язку з цим західні країни нагадали, що РФ ініціювала і продовжує розпалювати конфлікт.

У свою чергу, в РФ висловили здивування неучасті низки країн у зустрічі.

"На жаль, в дискусії не брали участь ні офіційний Київ, ані його західні покровителі. Викликає здивування, як вони пояснили свою відсутність... Отже, альтернативна інформація, що виходить від учасників однієї зі сторін конфлікту, свідомо оголошується помилковою тими, хто підтримує його іншу сторону. Ось очищений від лушпиння євроатлантичний підхід до свободи дискусії та плюралізму думок - ви маєте право говорити все що завгодно, але тільки якщо це збігається з нашою, єдино правильною точкою зору", - написав у Facebook глава комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачев.

За його словами, представники "ЛДНР мають власну думку і мають право її висловлювати." А почути це - прямий обов'язок (а не право) всіх без винятку членів Ради Безпеки ООН. Включаючи горду і незалежну Естонію", - зазначив сенатор.

Раніше про зрив спроби легітимізувати представників "ЛДНР" шляхом виступу на засіданні Ради Безпеки ООН заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: оон, Україна
В тему

Останні матеріали