3 Грудня 2020
Новини

Жах на Миколаївщині: лікарні для пацієнтів з коронавірусом переповнені

Жах на Миколаївщині: лікарні для пацієнтів з коронавірусом переповнені

У Миколаївській області є лікарні для лікування пацієнтів з коронавірусом, які вже заповнені на 100%.

Наприклад, в лікарні Южноукраїнська зайняті всі 64 ліжок, - пише OBOZREVATEL.

"Так, у нас є план розширення, і, як тільки місць не буде вистачати, ми одразу ж будемо розширюватися за рахунок гінекології, дитячого відділення. Не хотілося б, звичайно, обмежувати дітей, тому що вони хворіють завжди, але що поробиш", - заявила заступник головного лікаря медустанови Ірина Мазнікова.

За її словами, в лікарні вистачає кисню. Також лікарні допомагають волонтери. Своїми силами вони тут ремонтують один з поверхів, який піде для госпіталізації хворих на коронавірус.

Зараз головна проблема в цій лікарні - нестача медперсоналу. Якщо раніше викручувалися за рахунок приватних сімейних лікарів, які підробляли в медустанові, то тепер через наплив хворих вони не можуть тут працювати.

Складна ситуація і в лікарні Баштанського району. Тут з 25 ліжок, виділених під коронавірус, на сьогодні зайняті всі.

Непроста ситуація і в самому Миколаєві. У міській лікарні №1 зайнято 96,7% ліжок, це 145 місць зі 150. У Миколаївському обласному центрі лікування інфекційних хвороб зі 110 місць зайняті 96 (87,3%). У Миколаївській лікарні №5 - 87,4%, а в лікарні №3 - 76,5%.

За даними видання, в області непроста ситуація із забезпеченням киснем. З 1557 ліжок кисневі точки мають тільки 502. Поки рятуються кисневими концентраторами, їх всього 225 на область.

COVID-лікарні області постійно шукають фахівців.

"Лікарі та медсестри просто вигорають на роботі. Зміна триває 2-3 дні. Вони сплять часом на підлозі. Дуже багато важких пацієнтів, які бояться померти. Їм потрібен не тільки кисень, з ними потрібно сидіти, вмовляти не стягувати маску, щоб не задихнутися. Розповідати, що все з ними буде добре, витирати сльози", - розповідає медсестра реанімаційного відділення однієї з районних лікарень.

Одна з колишніх пацієнток COVID-лікарні Миколаєва розповіла про своє перебування в медзакладі: "Я нічого не можу сказати поганого про медперсонал. Вони роблять те, що можуть. Але їх мало. Вони не можуть підійти до всіх, кому потрібно. А хворий не розуміє, він кричить, у нього істерика, йому погано, а кисню на всіх немає. Часом дихали кілька людей по черзі по 10-15 хвилин від однієї точки. Якщо хтось затримував маску на хвилину, то і до рукопашної доходило".

Що стосується медиків, то в складному становищі тут виявилися як лікарні, так і сімейні лікарі.

"Зараз мій робочий день перетворився в пекло. Черги під дверима, половина з них не записана на прийом, тому що вже немає місць. Мій телефон не замовкає під час прийому, люди телефонують, у них температура, вони задихаються. В результаті отримувати більше я не стала, а роботи додалося рази в три", - розповіла лікар Вікторія з Миколаєва.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, миколаїв
В тему