1 Грудня 2020
Новини

В Україні відмовилися від карантину вихідного дня

В Україні відмовилися від карантину вихідного дня

В Україні не будуть продовжувати дію карантину вихідного дня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі одного з телеканалів.

Він нагадав, що будь-які карантинні обмеження вводяться постановою уряду. При цьому зазначив, що карантин вихідного дня закінчився 30 листопада.

Степанов нагадав, що Україна зараз «знаходиться в достатньо серйозних карантинних обмеженнях, які є сьогодні, завтра і післязавтра. Продовжувати карантин вихідного ми не вносимо, ми не плануємо».

На уточнююче запитання чи означає це, що в найближчі вихідні будуть лише ті обмеження, які є протягом всього тижня, Степанов відповів: «Так».

11 листопада Кабінет міністрів ухвалив рішення про відмову від адаптивного карантину і запровадження карантину вихідного дня.

Зокрема у вихідні дні додатково до обмежень, передбачених у будні, заборонено діяльність закладів харчування, торговельних центрів, культурних закладів, спортзалів, фітнес-центрів, закладів розміщення, у тому числі готелів (крім тих, які виконують соціальні функції). З 10:00 до 12:00 – пріоритетні години для обслуговування пенсіонерів.

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят, і відмовитися на Різдво і Новий рік від масових заходів.

25 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів готується до можливого введення жорсткого карантину під час зимових свят.

За інформацією ЗМІ, в Кабінеті міністрів вже узгодили дату введення локдауну – жорсткий карантин буде діяти з 23 грудня до 15 січня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, Україна
В тему

Останні матеріали