25 Листопада 2020
Новини

У Вінниці відмовилися від головної ялинки: що пропонують натомість

У Вінниці відмовилися від головної ялинки: що пропонують натомість

Через зростання кількості хворих на коронавірус у Вінниці місцева влада вирішила не встановлювати головну міську ялинку на новорічно-різдвяні свята. Натомість усі святкування пропонують перенести в онлайн. Щоправда, святкова ілюмінація та вертеп все ж залишаться.

Про це у фейсбуці написав мер міста Сергій Моргунов.

Як зауважив він, карантинний 2020 рік у всьому світі змінює підходи і щодо святкування Нового року. А основним символом цих свят будь-якого міста є головна міська ялинка.

"Я бачив, що і серед вінничан розгорнулась велика дискусія щодо цього. Навіть є декілька петицій. Одні вважають, що цього року головну ялинку Вінниці ставити не потрібно і краще ці ресурси спрямувати на лікарні для боротьби з COVID-19. Інші – навпаки за збереження цієї традиції, щоб у цей складний період для всіх міська ялинка додала людям позитивних емоцій", – зазначив Моргунов.

Мер Вінниці додає, що сьогодні ситуація із захворюваністю – досить тривожна: чи не щодня в Україні з’являються нові антирекорди.

"Тому цього року головної вінницької ялинки в Центральному парку імені Леонтовича не буде, а святкові заходи буде перенесено в онлайн-формат. Але ми збережемо традицію святкової ілюмінації на магістральних вулицях та прикрашення центру міста. Та обов’язково встановимо на Майдані Незалежності вертеп, як ми це робили в минулі роки",– заявив він.

На звершення Моргунов закликав усіх дотримуватися соціальної дистанції та пам’ятати про інші заходи безпеки під час святкування новорічно-різдвяних свят у Вінниці.

Ситуація з коронавірусом у Вінницькій області

  • За минулу добу 24 листопада у Вінницькій області зафіксували 326 нових випадків зараження COVID-19, 6 осіб померли.
  • Згідно з офіційними даними, в цьому регіоні за 10 днів зросла кількість інфікованих. Зокрема, 16 листопада було зафіксовано 104 нових випадків зараження.
  • За весь період епідемії у Вінницькій області коронавірус підтвердили у 15 984 жителів. Продовжують хворіти 6 702 особи, а померли від інфекції 277 осіб.
  • За минулу добу в Україні підтвердили 13 882 нових випадків COVID-19, і загальна кількість хворих зросла до 661 858 осіб.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, свято, вінниця
В тему

Останні матеріали