22 Листопада 2020
Новини

Скільки коштуватиме одна доза вакцини від COVID-19

Скільки коштуватиме одна доза вакцини від COVID-19

За повідомленням компанії Moderna, вакцина від COVID-19 їхнього виробництва Moderna коштуватиме від 25 до 37 доларів. Остаточна ціна залежатиме від обсягу закупівлі.

Про це заявив глава американської компанії Стефан Бансель виданню Welt am Sonntag. На його думку, така вартість препарату справедлива, пише Обозреватель.

«Це справедлива ціна, враховуючи те, у скільки системі охорони здоров’я обходиться лікування пацієнта, коли в нього розвивається важка форма COVID-19», – зазначив Бансель.

Він уточнив, що до кінця року компанія планує виробити 20 млн доз вакцини, проте в Європу в цей період буде поставлено тільки невелику частину. Водночас вакцинація препаратом Moderna, як і більшістю аналогічних, передбачає введення двох ін’єкцій.

Також він зазначив, що компанія зацікавлена в постачанні до Європи й досягнення домовленості – питання кількох днів.

Зазначимо, що ефективність вакцини, розробленої компанією Moderna, становить понад 94%. Імунізація передбачає два уколи з інтервалом в чотири тижні. Для створення щеплення використовували нову технологію на основі матричної РНК. Вакцина залишається стабільною за 2-8° C протягом 30 днів. Її можна зберігати до пів року за −20°C.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Олег Ляшко повідомив, що курс вакцинації від коронавірусу, що складається з двох доз, для українців коштуватиме близько 14 доларів. Це майже 400 гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, сша, вакцинація, коронавірус
В тему