11 Листопада 2020
Новини

Україна вітає перемир'я в Нагірному Карабасі

Україна вітає перемир'я в Нагірному Карабасі

МЗС підтримує територіальну цілісність Азербайджану у міжнародно визнаних кордонах.

Україна вітає припинення бойових дій між Азербайджаном і Вірменією. Про це заявили в МЗС.

У міністерстві відзначили, що наступним кроком має бути відновлення життєдіяльності регіону. Також в установі звернули увагу на продовження зусиль для миру на основі міжнародного права.

"Україна незмінно і беззастережно підтримує територіальну цілісність Азербайджану в міжнародно визнаних кордонах", – йдеться в заяві.

В МЗС наголосили, що цей принцип є основоположним для України, адже країна досі потерпає від російської агресії. Крім того, частина нашої території перебуває під тимчасовою окупацією Росії.

Нагадаємо, Вірменія, Азербайджан та Росія 9 листопада підписали угоду, яка передбачає припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Відповідно до домовленостей, у регіоні мають розмістити російських миротворців.

Щодо кордонів: Вірменія має повернути Азербайджану Кельбаджарський та Лачинський райони. Проте Єреван контролюватиме Лачинський коридор, який буде забезпечувати зв'язок Нагірного Карабаху з Вірменією і при цьому не зачіпатиме міста Шуші. Щоправда, 10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявляв, що попри угоду, бойові дії у регіоні ще тривають.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна
В тему