11 Листопада 2020
Новини

На Донбасі за рік зафіксували 8 випадків насильства з боку військових

На Донбасі за рік зафіксували 8 випадків насильства з боку військових

У Донецькій та Луганській областях правозахисники задокументували 8 випадків сексуального насильства з боку військовослужбовців.

Випадки насильства впродовж січня – листопада 2019 року зафіксували дослідниці правозахисного центру Amnesty International під час шести робочих поїздок на Донбас.

Від сексуального насильства військовослужбовців постраждали цивільні жінки та дівчата. Зокрема, правозахисники зафіксували:

  • 2 зґвалтування;
  • 1 замах на зґвалтування;
  • 5 випадків сексуального домагання.

Військові вчиняли такі дії впродовж 2017 – 2018 років у місцях проживання мирного населення поблизу лінії розмежування.

За відмову у близькості чоловіки намагалися залякати жінок.

"Військовий погрожував фізичним насильством і стріляв по вікнах, щоб залякати жінку та показати, що він не прийме відмови, коли жінка наважилася чинити опір небажаній сексуальній увазі з його боку", – кажуть правозахисники.

Крім того, військові домагаються дівчат-підлітків. За даними організації, був випадок, коли місцеві хлопці побилися з п'яними солдатами, які домагалися дівчат.

Правозахисники фіксують також випадки домашнього насильства у сім'ях військових на Донбасі. Amnesty International задокументувала історію жінки, яка під час вагітності пережила побої від свого чоловіка, на той час військовослужбовця.

Жінка не заявила про насильство, оскільки минулого разу керівництво чоловіка натиснуло на неї і змусило забрати заяву про побої та зламаний ніс.

Зауважимо, переважно жінки не звертаються у поліцію, адже розуміють, що їхнього кривдника все одно не покарають.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, згвалтування
В тему

Останні матеріали