30 Жовтня 2020
Новини

Ситуація на Донбасі: українські військові зазнали втрат

Ситуація на Донбасі: українські військові зазнали втрат

За минулу добу, 29 жовтня, російські окупаційні війська п'ять разів порушували режим припинення вогню на Донбасі. Під обстрілом ворога були поранені двоє військових ЗСУ. У п'ятницю, 30 жовтня, під ворожим вогнем загинули двоє українських військових.

Як повідомляє пресцентр штабу ООС, пораненим українським захисникам було надано медичну допомогу, вони оперативно доставлені в лікувальні установи.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання" Схід "поблизу населених пунктів Новомихайлівка та Старогнатівка противник застосував гранатомети різних систем. В районі Водяного ворог двічі відкривав вогонь зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета. Внаслідок прицільного обстрілу позицій українських захисників зі стрілецької зброї один військовослужбовець ОС отримав вогнепальне кульове поранення ", – йдеться в повідомленні.

Крім того, в районі відповідальності ОТГ "Північ" поблизу населеного пункту Золоте-4 противник задіяв безпілотний літальний апарат для скидання пострілу ВОГ-17 над позиціями Об'єднаних сил. В результаті чого був поранений український воїн.

З початку поточної доби, 30 жовтня, озброєні формування РФ два рази порушили режим припинення вогню.

"Опівночі противник, застосовуючи гранатомети різних систем і стрілецьку зброю, двічі відкривав прицільний вогонь по позиціях наших захисників неподалік Водяного. На жаль, внаслідок ворожого вогню два українських військовослужбовців отримали поранення, несумісні з життям", – зазначено в повідомленні.

У відповідь на обстріл ворога сили ОС вели вогонь у відповідь. Про порушення перемир'я були повідомлено представникам ОБСЄ через Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: оос, війна на сході україни
В тему