22 Жовтня 2020
Новини

У трьох областях України штучно збільшують кількість виборців

У трьох областях України штучно збільшують кількість виборців

Національна поліція викрила схему штучного збільшення кількості виборців на окремих виборчих дільницях в Одеській, Житомирській і Тернопільській областях. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, зловмисники подавали до органу ведення Реєстру виборців заяви від громадян про зміну місця голосування, після чого вони вносили у базу даних Державного реєстру виборців неправдиві відомості. Заяви про зміну місця голосування надавалися як у паперовій, так і в електронній формі.

Таким чином, в Одеській області для подачі заяви в електронній формі зловмисники використовували цифрові підписи громадян, які були отриманні незаконно. В Тернопільській області декан одного з ВНЗ організував "схему" серед студентів, де за грошову винагороду проводив перереєстрацію і подачу заяви в електронній формі.

Крім того, на території Житомирської області фігуранти збирали персональні дані громадян та за грошову вигоду змінювали їх виборчі адреси.

Напередодні поліцейські в межах кримінального провадження (Фальсифікація виборчих документів) провели 11 обшуків в офісних приміщеннях та за місцями мешкання фігурантів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кримінал, вибори, Україна
В тему

Останні матеріали