22 Вересня 2020
Новини

Виборцям з високою температурою хочуть дозволили голосувати

Виборцям з високою температурою хочуть дозволили голосувати

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким хочуть дозволити виборцям, що матимуть температуру більш як 37,2, голосувати у день виборів.

Про це інформує "УНІАН".

Документом передбачається внести зміни до Виборчого кодексу та деяких законодавчих актів щодо проведення виборчого процесу в умовах карантину, а також вдосконалити окремі положення кодексу у зв'язку зі змінами адміністративно-територіального устрою України.

Зокрема, законопроектом забороняється під час карантину голосувати на дільницях і за місцем перебування без респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема й виготовлених самостійно.

Особам з ознаками респіраторного захворювання або підвищеною температурою тіла понад 37,2 забороняється перебувати в приміщеннях для голосування. Такі виборці будуть голосувати в спеціально визначених кабінках, які стоятимуть окремо.

Бюлетень для голосування виборець отримає після того, як зніме захисну маску для ідентифікації з дотриманням дистанції в 1 м від члена комісії.

Також законопроектом передбачено, що в день голосування серед членів виборчих комісій проводиться безконтактна термометрія, без цього особа не може бути допущена до процесу.

У день голосування члени виборчих комісій мають бути в захисних щитках чи окулярах і рукавичках. У разі голосування за місцем перебування хворих на COVID-19 або осіб на самоізоляції, а також голосування на спеціальних виборчих дільницях у медзакладах передбачено використання захисного спеціального одягу.

Голосування виборців, які перебувають на самоізоляції, обсервації, за місцем їх перебування організовують три члени дільничної виборчої комісії.

Також законопроектом визначається, як будуть замінювати членів виборчих комісій, які захворіли або пішли на самоізоляцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, карантин, вибори
В тему