22 Вересня 2020
Новини

Чому в Україні затримують результати тестів на COVID-19

Чому в Україні затримують результати тестів на COVID-19

Люди очікують на результати тестів на COVID-19 до 7, а то й до 11 днів.

Про причину таких затримок розповів на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, - пише "Суспільне".

Головною причиною тривалого очікування на результат тесту в МОЗ назвали затримки, які виникають після передачі результату тесту до лікарні. За протоколом сімейний лікар отримує результат тесту пацієнта і має повідомити йому особисто.

"Зразок від пацієнта має бути доставлений до лабораторії протягом 48 годин і з дотриманням температурного режиму — від 2 до 8 градусів. І тільки тоді починається безпосереднє тестування. Після лабораторних досліджень результат надходить до лікарні, і вже сімейний лікар має повідомити людину. Саме на етапі після передачі результату в лікарню виникають затримки", — розповів Степанов.

Степанов наголосив, що у МОЗ реагують на всі повідомлення про тривалі затримки отримання результатів тестів. МОЗ створило моніторингові групи, які постійно відстежують повідомлення від громадян і здійснюють контроль за проведенням тестів та передачі їх результатів громадянам в областях.

Також Степанов зазначив, що причиною затримки отримання результату тесту може бути низький пріоритет конкретного пацієнта: "В першу чергу робляться тести та повідомляються результати пацієнтам з ознаками ГРВІ, а також безпосередньо госпіталізованим з ознаками коронавірусу чи пневмонії".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, карантин, коронавірус
В тему