18 Вересня 2020
Новини

Донбас не отримає особливого статусу, — Резніков

Донбас не отримає особливого статусу, — Резніков

Україна не буде прописувати в Конституції особливий статус Донбасу, а Мінські угоди вимагають змін. 

Про це в п'ятницю, 18 вересня, з трибуни Верхової Ради заявив віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, перший заступник голови делегації ТКГ Олексій Резніков, - пише Обозреватель.

"Президент України під час грудневого саміту минулого року лідерів нормандського формату в Парижі дав чітке розуміння, що ніяких змін в конституції України про включення туди якогось особливого статусу не буде і це виключено. Так само президент неодноразово говорив, що Мінські угоди вимагають змін. Це ті позиції, які ми відстоюємо в ТКГ", – зазначив чиновник.

Резніков додав, що переговори в ТКГ дуже складні, а опоненти (Росія) дуже часто "грають не за правилами, але українська делегація робить все, щоб відстояти інтереси України". При цьому підкреслив, що одним з останніх придбань став тривалий режим тиші, який триває вже сім тижнів.

Також дипломат сказав, що ніяких виборів в ОРДЛО 25 жовтня не буде. Він акцентував, що вибори можуть проведені тільки після деокупацію Донбасу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, конституція
В тему